13 kultūras pasākumi līdz 31. maijam, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Ceļojums ar nezināmu un negaidītu galamērķi

Publicitātes foto

Jaunu ideju centrā, Ķekavā ar gleznu izstādi “Bezapziņas” debitē jaunais mākslinieks Dāvis Paulis, skatītājus veidot cauri dažādām apziņas realitātēm.

Dāvis Paulis (attēlā) iedvesmu smeļas no filozofiskām pārdomām par lietu duālo dabu, kas atspoguļojas dažādās sirreālistiskās ainavās. Māksliniekam lielu radošo impulsu dod fotogrāfija, vintage objektīvu radītās krāsas un optiskās nepilnības, kas akcentē skaisto, nepilnīgajā.

Par pamatu kompozīcijām bieži tiek ņemti izsapņoti tēli, vietas vai noskaņas, kā arī dažādi iespaidi no atmiņām.

Izstāde “Bezapziņas” ir stāsts par neapzināto un neiepazīto mūsos. Tās ir dažādas realitātes, kas ļaut apzināties sevi. Tas ir ceļojums ar nezināmu un negaidītu galamērķi.

Publicitātes foto

“Darbs pie katras no šīm gleznām sākās ar skaidru un konkrētu vizuālu ideju, taču pats process lika uzdot jautājumu - ko es ar to vēlos pateikt? Kas slēpjas zem šī veidola?

Ļaujoties bezapziņas vadītam procesam, tika saņemtas atbildes, kas arī krasi mainīja sākotnējo ieceri,” saka Dāvis Paulis.

Publicitātes foto

Katram darbam dots simbolisks nosaukums ar lakonisku, visaptverošu skaidrojumu, tādējādi dodot iespēju skatītājam interpretēt gleznu caur savu emociju prizmu.

Publicitātes foto

Dāvis Paulis ir absolvējis Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu, papildinot zināšanas Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā un Latvijas Kultūras koledžā, apgūstot grafiku, gleznošanu, kompozīciju un fotogrāfiju. Taču par galveno savu izteiksmes veidu izvēlējies tieši glezniecību.

Izstāde “Bezapziņas” Jaunu ideju centrā, Ķekavā (Skolas ielā 2) būs aplūkojama līdz 15.jūnijam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ja runājam par efektīvu un gudru mājas uzkopšanu, tad pirmais, kas nāk prātā, ir slavenā “pavasara tīrīšana”, taču ne tikai pavasaris ir īstais laiks, lai ieviestu kārtību mājās. Reizēm to ir vieglāk izdarāt tieši vasarā, lai arī kādam šķiet pretēji.

Svarīgākais