13 kultūras pasākumi līdz 31. maijam, apmeklējami bez maksas

5.lapa

Pūtēju un deju kolektīvu lielkoncerts

Publicitātes foto

Sestdien, 25. maijā, plkst. 19.00 Preiļu parka estrādē notiks pūtēju orķestru un deju kolektīvu lielkoncerts “Vienmēr kopā!”, kas būs vērienīgākais Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku starplaika notikums šogad Latgalē.

Latvijas Nacionālā kultūras centra un Preiļu novada pašvaldības rīkotajos svētkos pulcēsies 13 pūtēju orķestri no Latgales, Vidzemes, Zemgales un 14 deju kolektīvi no Preiļu un Līvānu novadiem - kopskaitā 700 dalībnieku.

Pasākums tematiski būs veltīts latviešu svētku svinēšanas tradīcijām.

“Lielkoncerts vēstīs par latviešu godiem - kāzām, kapusvētkiem, vasarsvētkiem, valsts svētkiem, jubilejām un citiem svētkiem, kuru neatņemama sastāvdaļa ir bijuši danči un pūtēju orķestru mūzika. Runāsim par šo kultūras fenomenu, kas nu jau, vēlos apgalvot, ir folklorizējies. Vienmēr kopā!” saka lielkoncerta režisors Oskars Bērziņš.

Publicitātes foto

Koncertprogrammā iekļauti Raimonda Paula, Lolitas Ritmanis, Aivara Krūmiņa, kā arī igauņu un lietuviešu komponistu skaņdarbi un aranžējumi pūtēju orķestrim. Lielkoncerta mākslinieciskais vadītājs - Latgales novada pūtēju orķestru virsdiriģents Egons Salmanis. Svētkos tiks izdejotas Viļa Ozola, Ilmāra Dreļa, Jāņa Ērgļa, Andra Ezeriņa un Guntas Skujas horeogrāfijas. Deju kolektīvu virsvadītāja lielkoncertā - Preiļu un Līvānu novadu deju kolektīvu virsvadītāja Silvija Kurtiņa.

Svētkus kuplinās solisti Daiga Koļesņičenko un Sandis Ulpe. Vakara vadītāja godā - Juris Vucāns.

Ieeja koncertā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jauns mēness ir brīdis, kad Saule un Mēness satiekas vienā zodiaka zīmē. Pirmais jaunmēness, kas vienmēr iestājas pēc vasaras saulgriežiem, ir Vēža zīmē. Jaunmēness Vēža zīmē šogad iestāsies 6.jūlijā plkst. 01.57.