19 kultūras pasākumi līdz 26. aprīlim, apmeklējami bez maksas

18.lapa

Kritikas minifestivāls

Publicitātes foto

Piektdien, 26. aprīlī, svinot vācu filozofa Imanuela Kanta 300 gadu jubileju, Gētes institūtā un K. K. fon Stricka villā norisināsies kritikas minifestivāls “Tīri prātīgi”.

Notikumā piedalīsies vietēji un starptautiski pazīstami mākslas, humanitāro, sociālo un eksakto nozaru pārstāvji jeb kritisko domu paudēji.

Norises ievadīs vācu filozofs un kurators Bernds Šērers ar vēstījumu par antropocēna pētījumu un mākslas saiknēm, pēc kura diskusijā piedalīsies Eva Johansone (attēlā) un Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese.

Savukārt vakarā pēc kritiskajiem priekšlasījumiem apgaismības laika mūzikas koncertu sniegs klavesīniste Ieva Saliete, un to elektroniski pārradīs komponists Platons Buravickis.

Kritikas minifestivāls “Tīri prātīgi” ir vairāku gadu diskursīvās un mākslinieciskās programmas “Kantastrofa” pirmais notikums.

Notikuma organizatori - kuratoru biedrība “Mākslas birojs” un filozofijas biedrība “Tvērums” sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā un portālu “Satori” - piedāvās laikmetīgu, starpdisciplināru variāciju par filozofijas vēsturē centrālā un arī Latvijas kontekstā svarīgā domātāja Imanuela Kanta filozofisko mantojumu un kritisko devumu.

Pasākuma idejiskais stūrakmens ir esejā “Kas ir apgaismība?” paustā tēze par apgaismību kā iziešanu no nepilngadības - no “nespējas lietot savu sapratni bez cita vadības”.

Līdzīgi arī vakara dalībnieki runās par sev, pārstāvētajām nozarēm un Latvijas sabiedrībai būtiskiem jautājumiem, tātad par to, kas trūkst, lai varētu iziet no nepilngadības.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais