Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Avots un Šelegovskis, Naumova un Stībelis, Purmaliete un Raginskis, Didžus un Niklasons, Cilinska un Viduleja.

Dzīves filozofiju un ideoloģiju sadursme

Publicitātes foto

Pirmdien, 26. februārī, pirmizrādi piedzīvos Staņislava Tokalova un Jura Kursieša režisētais 8 sēriju seriāls “Padomju džins”. Ceļu pie skatītājiem filma uzsāks marta sākumā.

Seriāls stāsta par to, kā rokenrola fans un sīks noziedznieks Renārs (Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots, attēlā), kurš tirgojas ar rietumu džinsiem un mēģina apmānīt sistēmu, un nopelnīt naudu, satiek savu mūža mīlu Tīnu (Aamu Milonoff, attēlā).

Publicitātes foto

Diemžēl Renārs tiek ievietots psihiatriskajā slimnīcā, kur viņš sāk pagrīdes biznesu, ražojot ASV kulta džinsu zīmolu pakaļdarinājumus.

Publicitātes foto

Viņš uzsāk sadarbību ar psihiatriskās slimnīcas direktoru (Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, attēlā), kurš no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību.

Publicitātes foto

Džinsi gūst popularitāti Latvijas jauniešu vidū, un Renārs kļūst par anonīmu pagrīdes leģendu. VDK pa visu valsti meklē šo šūšanas darbnīcu. Viņu redzeslokā nonāk Renārs, līdz viņi viņu beidzot ielenc, lai gan neko nevar pierādīt.

Konflikts starp Renāru un VDK aģentu iziet ārpus džinsiem un krimināllietām - tas kļūst par dzīves filozofiju un ideoloģiju sadursmi.

Soli pa solim Renārs kļūst par īstu dumpinieku, džinsu bizness vairs nav rīks brīvības iegūšanai, bet gan protesta veids, augstāks mērķis.

Galvenajās lomās: Kārlis Arnolds Avots, Aamu Milonoff un Igors Šelegovskis.

Pārējās lomās: Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskisj, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkēvičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka u.c.

Seriālai dejas autors ir Staņislavs Tokalovs. Scenārija autori: Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova, Valdemārs Kalinovskis (Waldemar Kalinowski), režisori: Staņislavs Tokalovs, Juris Kursietis. Operators Valdis Celmiņš, mākslinieces Laura Dišlere un Zanda Landrāte-Bedrīte, kostīmu māksliniece Liene Bite, grima māksliniece Maija Gundare, komponists Kārlis Auzāns, skaņu režisors Ernests Ansons un montāžas režisors Oskars Morozs. Producente Aija Bērziņa, studija “Tasse Film”.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā