2.lapa

Muzikāla pasaka izaugušiem

Publicitātes foto

Svētdien, 18. februārī, plkst. 19.00 Ventspils Teātra namā “Jūras vārti” pirmatskaņojumu piedzīvos jauna muzikāla izrāde - pasaka izaugušiem “Olga un Lāči”.

“Kad muzikālā zoodārza iemītniekiem klājas pavisam izklaidīgi, tiek pieaicināta talantīga dresētāja, kas sevi pierādījusi darbā ar dažādiem zvēriem un nezvēriem. Vai izdosies Lāčiem iemācīt dziedāt un spēlēt, vai viss ritēs patiesi gludi?... Viss beigsies labi, jo tā taču ir pati dzīve!” saka grupas “Baltie lāči” solists Andris Baltacis, piebilstot, ka koncertos skanēs dziesmas gan no Olgas Rajeckas, gan “Balto lāču” repertuāra, gan kopdziesmas, gan arī jauni skaņdarbi.

“Ideja par šādu kopīgu koncertprogrammu mums ir bijusi jau gadus četrus. Kopīgo muzicēšanu izmēģinājām Olgas jubilejas koncertos, kur klausītāji atzinīgi novērtēja jauno muzikālo interpretāciju. Lai mūsu kopdarbība nebūtu ierasts koncerts, tapa šī pasaka jeb fabula,” stāstot par ieceri, Andris ar smaidu piebilst, ka pasaka ir labestīgs žanrs, kurā ir gan konflikts, gan atrisinājums, jo pasakā vienmēr viss beidzas labi, lai cik slikts arī būtu bijis sākums.

Publicitātes foto

“Mums gribējās arī nelielu humora piedevu, tāpēc tā ir pasaka nevis bērniem vai pieaugušajiem, bet izaugušajiem, kurus urda vēlme izzināt ko jaunu un dalīties ar citiem savos atklājumos un priekā. Pasaka jau nesaka, tā tikai pamāca!”

Pasaku izaugušajiem izdziedās Olga Rajecka un grupa “Baltie lāči” (Andris Baltacis, Aldis Kise, Deniss Smirnovs, Mārtiņš Leišavnieks, Inga Zeile un Gregs).

Muzikālā pasaka izaugušiem būs skatāma: 23. februārī plkst. 19.00 Bauskas Kultūras centrā, 1. martā plkst. 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 2. martā plkst. 19.00 Krustpils Kultūras namā, 3. martā plkst. 19.00 Kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”, 6. martā plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī Rīgā, 8. martā plkst. 19.00 Valkas Kultūras namā, 9. martā plkst. 19.00 Priekuļu Kultūras namā, 10. martā plkst. 19.00 Baložu Kultūras namā, 16. martā plkst. 19.00 Jelgavas Kultūras namā, 17. martā plkst. 19.00 Gulbenes Kultūras centrā, 24. martā plkst. 19.00 Ogres Kultūras centrā un 7.aprīlī plkst. 19.00 Latgales vēstniecība GORS Rēzeknē.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā