Kultūras pasākumi līdz 24. novembrim, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Ir Latvija. Ir Latvija brīva

Publicitātes foto

Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslas telpā “Civita Nova” līdz 15. decembrim skatāma Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ir Latvija. Ir Latvija brīva”.

Tā atspoguļo Latvijas valsts vēstures nozīmīgākos notikumus un personības 20. gadsimta sarežģītās vēstures kontekstā. Izstādes atklāšana ar tās veidotājiem gaidāma valsts svētku priekšvakarā - piektdien, 17. novembrī, plkst.18.00.

Izstāde tapa Latvijas valsts simtgades pasākumu programmas noslēgumā, atzīmējot Latvijas valsts atzīšanas de iure simtgadi 2021. gada 26. janvārī. Liepājā tā būs apskatāma pirmo reizi, dodot iespēju apmeklētājiem neatkarības svētku ietvaros iepazīties ar mūsu valsts dibināšanas aizkulisēm. Tajā apskatāmie Latvijas Nacionālajā arhīvā uzkrātie dokumenti ir Latvijas valsts tapšanas, neatkarīgas pastāvēšanas, Latvijas Republikas de iure statusa uzturēšanas (okupācijas gados), latviešu tautas Trešās atmodas un valsts neatkarības atjaunošanas liecības.

“Gan valsts tapšana, gan tās neatkarības atjaunošana bija komplicēts process, kas nebūtu bijis iespējams bez latviešu nācijas pašnoteikšanās tiesību īstenošanas, Latvijas iedzīvotāju gribas izveidot, aizstāvēt un attīstīt savu valsti, pēc ilgiem gadu desmitiem - atjaunot tās neatkarību,” skaidrots izstādes pieteikumā.

“Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas jautājuma uzturēšanai, kas ilga vairāk nekā 50 gadus, starptautiskajā politikā un diplomātijā un starptautiskajās tiesībās nebija precedenta.”

Apmeklētājiem bez ieejas maksas izstāde apskatāma koncertzāles darba laikā no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Pasargāt sevi no ļaunās acs, atbaidīt slimības vai vienkārši rotāties, pēdējā gada laikā talismani ir kļuvuši par modes lietu. Un šeit jāmin somas, jo tieši talismani un citi piekariņi ir 2024.gada jautrākā tendence.

Svarīgākais