Kultūras pasākumi līdz 17. novembrim, apmeklējami bez maksas

9.lapa

Abstraktā glezniecība

Publicitātes foto

Mākslas galerijā “Bazar’t” atklāta Madaras Gulbis izstāde “Gleznas”.

Izstādē redzamas gleznas, kuras tapušas abstraktās glezniecības izteiksmes veidā, eļļas krāsu tehnikā. Tās ir no dažādām, iepriekšējos gados notikušām izstādēm, bet šajā ekspozīcijā veido vienu, kopīgu stāstu - krāsu gammai mainoties, mainās emocijas, sajūtas. Skatītājs var vērot un ļauties krāsu un glezniecības tiešai ietekmei uz prātu un sajūtām, tā izprovocējot cilvēkā dažādos stāvokļus.

Gleznotāja savos darbos stilizē atpazīstamus dabas elementus - kokus, sauli, mākoņus, pat gaisu, tos vispārinot līdz to būtībai: gaišumam, plašumam, spožumam, zaļumam.

Šī glezniecība ir kā starpposms starp reālām, cilvēka redzei uztveramām lietām un parādībām, un to nekonkrēto telpu, kas ir starp lietām.

Līdzīgi mūzikai, kas neatskaņo reālajā dzīvē dzirdamas skaņas, tomēr pauž visplašāko izjūtu gammu, abstraktā glezniecība tieši tāpat spēj paust visu cilvēka bagāto izjūtu paleti, attēlojot nevis fotogrāfisko realitāti, bet nosacītus krāsu laukumus, krāsu savstarpējās attiecības, līnijas.

Madaras Gulbis izstāde “Gleznas” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 30. novembrim katru dienu no plkst. 10.00 - 21.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais