Kultūras pasākumi līdz 17. novembrim, apmeklējami bez maksas

10.lapa

Brīvības skaņas

Publicitātes foto

Sestdien, 11. novembrī, plkst. 18.00 koncertzālē “Lielā ģilde” Zemessardzes orķestris ar solistiem diriģenta majora Anda Kareļa vadībā aicina uz krāšņu Lāčplēša dienas koncertu “Brīvības skaņas”, godinot Latvijas Neatkarības kara varoņus un svinot nozīmīgas uzvaras Latvijas vēsturē.

Turpinot Zemessardzes orķestra tradīcijas, ieeja koncertā bez maksas.

Svētku koncertā kopā ar Zemessardzes orķestri un Zemessardzes kora “Stars” dziedātājiem (attēlā) uzstāsies arī talantīgie un plašākai publikai jau labi zināmie solisti - Luīze Krasta, Gita Puikevica-Puikevska, Arvīds Keinis, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes kapelāns un rokmūziķis Mārtiņš Burke-Burkevics, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra solists Gatis Supe.

Koncerta mākslinieki aicina dalīties sajūtās un kopā izdziedāt dziesmas, kas stāsta par Latvijas brīvību, cīņām un uzvarām, kuras izcīnītas kopīgiem spēkiem.

“Lāčplēša dienā aizdegsim svecītes savu māju logos un pie Rīgas pils mūriem, bet pēc tam vienosimies kopīgās dziesmās jaudīgā un krāšņā svētku koncertā Lielajā ģildē, kas, jau ierasti Zemessardzes orķestra koncertprogrammām, caurstrāvo brīvības ideju. Zemessardzes orķestra mūziķi, saglabājot tradīcijas, pastāvīgi veido arvien jaunas, krāsainas un mūsdienīgas koncertu programmas, tādēļ klausītājiem šī būs lieliska iespēja izbaudīt orķestra plašos kontrastus, dziedātāju emocijas un jaudu un, protams, arī dziedāt līdzi. Koncerta vadmotīvs: pieminēsim varoņus un svinēsim mūsu uzvaras kopā!” aicina Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks majors Andis Karelis.

Video aicinājums:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais