Kultūras pasākumi līdz 17. novembrim, apmeklējami bez maksas

7.lapa

Skaistais gada laiks

Publicitātes foto

Mākslas galerijā “Bazar’t” atklāta gleznotājas Kristīnes Kvitkas izstāde “Skaistais gada laiks”.

Kristīne Kvitka ir latviešu gleznotāja, kas dzīvo un strādā Itālijā. Izstādē būs apskatāmas pēdējos gados tapušas gleznas, kas atceļojušas no Itālijas, kā arī vairāki darbi, kas radīti Latvijā, pavadot tur vasaras mēnešus.

Kristīne ir maģiskā reālisma gleznotāja un viņas galvenie iedvesmas avoti ir Latvijas daba, koki un ūdens. Gleznas ir kā stāsti par dabu, par tās vērtību, par cilvēku tuvumu tai.

Tādēļ, cilvēka tēla klātbūtne ir neatņemama sastāvdaļa jaunajos darbos, tā palīdzot skatītājam identificēties un uztvert gleznas vēstījumu.”

Krstīne Kvitka ir izveidojusi daudzas personālizstādes gan Latvijā, gan arī Itālijā. 2022. gada nogalē Kristīne ieguva “E.SUN Awards” izcilības balvu Taivānā. Arī 2023. gads ir bijis panākumiem bagāts: Kristīne kļuva par finālisti tādos nozīmīgos mākslas konkursos kā “Jackson’s Painting Prize 2023” (“Bankside Gallery”, Londona), “Premio COMEL art prize” (“Spazio COMEL, Itālija), “Fresh Legs 2023” (“Galleri Heike Arndt Berlin”, Berlīne), kā arī “Margate Art Prize 2023” (“Ramsay & Williams Gallery”, Margate, Lielbritānija). “Margate Art Prize” finālistus izvēlējās Lielbritānjas laikmetīgā māksliniece Tracey Emin. Pēc finālistu izstādes Kristīne tika uzaicināta galerijā veidot arī savu personālizstādi 2024. gadā

Kristīnes Kvitkas personālizstāde “Skaistais gada laiks” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 30. novembrim, katru dienu no plkst. 12.00 līdz 19.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais