Kultūras pasākumi līdz 17. novembrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Lāčplēša dienas koncerti

Publicitātes foto

Sestdien, 11. novembrī, plkst. 17.00 Vecajā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā Rīgā un svētdien, 12. novembrī, plkst. 17.00 Cēsu Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā Cēsīs klausītājiem būs iespēja izdzīvot un piedzīvot Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša vēsturiskās kantātes “Dievs, Tava zeme deg!”, kā arī Jēkaba Jančevska, Pētera Vaska un Pētera Plakida daiļrades atskaņojumu.

Atzīmējot Lāčplēša dienu, ar koncertiem tiks godināti Latvijas brīvības cīņās kritušie varoņi.

Koncertos piedalīsies ērģelniece Jolanta Barinska, solisti Eduards Vācietis un Mārtiņš Zvīgulis, teicēja Zane Jančevska, Rīgas Praktiskās Estētikas jauktais koris “Anima Mea”, Emīla Dārziņa jauktais koris, Cēsu kultūras centra jauktais koris “Vidzeme”, Ogres skolotāju kamerkoris un šo koru diriģenti Ivars Krauze, Jēkabs Jančevskis (attēlā), Rihards Lapiņš un Jēkabs Kalniņš.

Koncerts notiks Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur noticis arī kantātes vēsturiskais pirmatskaņojums 1944. gada 15. martā.

Kantātes “Dievs, Tava zeme deg!” mūzika un dzeja uzrunā mūs vēl joprojām. Tā aizskar jūtīgākās sirds stīgas, kurās ierakstīta Latvija un tās likteņi.

Gluži kā ietverdama kādu tautas dzīvesziņas kodu, tā atgādina, kas mēs esam, kam mums jābūt un uz ko jātiecas.

Ieeja par ziedojumiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais