Kultūras pasākumi līdz 17. novembrim, apmeklējami bez maksas

4.lapa

Brīvam būt

Foto: Armands KAUŠELIS

11. un 18. novembrī plkst. 17.00 Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes laukumā Liepājā gaidāmi svinīgi un muzikāli svētku notikumi. Abus pasākumus šogad vienos motīvs un vēlējums “Brīvam būt”.

Lāčplēša dienas galvenais notikums būs dažādas liepājnieku paaudzes vienojošais un tradicionālais lāpu gājiens. Savukārt 18. novembra vakarā svētku sajūtu varēs gūt, klausoties un dziedot līdzi sirsnīgām un zināmām dziesmām līdz ar Latvijā labi pazīstamu mākslinieku uzstāšanos.

11. novembra vakarā plkst. 17.00 ar svētku koncertu, uzmundrinot un pulcējot lāpu gājienam, J. Čakstes laukumā uzstāsies grupa “Iļģi”.

Pēc koncerta, no plkst. 17.30, uzklausot gājiena rīkotāju norādes, lāpu gājiena dalībnieki stāsies ierindā, lai plkst. 18.00 līdz ar Liepājas militārā garnizona vienībām, nacionālpatriotiskajām organizācijām, bruņoto spēku veterāniem, Liepājas skolu vecāko klašu skolēniem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, policistiem svinīgā solī dotos no J. Čakstes laukuma līdz Ziemeļu kapiem. Gājiena dalībnieki tradicionāli dosies pa pilsētas centra ielām. Lāpu gājienu vadīs un ierindā kārtos vēsturnieks un nacionālpatriotisko organizāciju koordinators Juris Raķis. Liepājnieki un pilsētas viesi, kuri vēlas piedalīties šajā notikumā, aicināti ņemt līdzi lāpas.

Ap plkst. 18.45 piemiņas brīdī Ziemeļu kapos pie Brīvības cīnītāju pieminekļa klātesošos uzrunās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis, kapelāns un Liepājas pilsētas domes vadība. Pasākuma muzikālo sajūtu veidos operdziedātāja Laura Teivāne un pianists Normunds Kalniņš.

Lāčplēša dienā no plkst. 17.00 līdz 22.00, godinot brīvības cīnītāju piemiņu un karavīrus, kuri 1919. gadā aizstāvēja Liepāju un cīnījās par Latvijas valsts neatkarību, Lāčplēša dārzā tiks izgaismotas Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem veltītās piemiņas zīmes - stēlas.

Savukārt 18. novembrī plkst. 17.00 J. Čakstes laukumā tiks svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadiena. Svētku koncertā uzstāsies Ainars Mielavs, Renārs Kaupers un Sergejs Jēgers. Muzikālo programmu bagātinās Liepājas teātra dziedošās aktrises Agnese Jēkabsone (attēlā) un Everita Pjata-Gertnere un instrumentālā Liepājas mūziķu grupu Normunda Kalniņa vadībā. Svētku koncerta programmā būs iespēja dzirdēt dziesmas, kas mūs vedušas cauri dažādiem laikiem un notikumiem Latvijā, kā arī vienkārši mīļas, zināmas un skanīgas dziesmas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?