Kultūras pasākumi līdz 17. novembrim, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Roberta Vitmena izstāde ar Mihailu Barišņikovu

Publicitātes foto

Galerijas CUT ART sezonas spilgtākais notikums ir izstāde “Baryshnikov by me", kurā apskatāmas fotogrāfijas ar slaveno baletdejotāju Mihailu Barišņikovu (attēlā), ko iemūžinājis starptautiski atzītais fotogrāfs Roberts Vitmens (Robert Whitman).

Izstāde būs skatāma no 10. novembra līdz 10. decembrim galerijā CUT ART (Alberta ielā 1, Rīgā).

Vitmena interese par fotogrāfiju radās no viņa mīlestības pret kino, kas viņu aizveda no dzimtās pilsētas Mineapolisas uz rosīgajām Ņujorkas ielām. Vitmena darbu izceļ viņa spēja notvert unikālu jauneklības un provokatīvas enerģijas sajaukumu. Viņa fotogrāfijas ir apliecinājums cilvēkam, kurš dzīvo atklāti, kaislīgi un vienkārši. Vitmena karjeras ceļojums ir tikpat netradicionāls kā viņa fotografēšanas stils.

Roberta Vitmena stāsts Latvijā aizsākās, piedaloties “Jurmala Art Fair”, kas notika Bulduros 2017. gadā. Izrādās, ka pati ideja veidot šo pasākumu radās no vēlmes uzaicināt leģendāro Ņujorkā dzīvojošo fotogrāfu uz Latviju un ar viņa darbiem iepazīstināt vietējo publiku.

Vitmens strādājis arī ar slaveno Rīgā dzimušo baletdejotāju Mihailu Barišņikovu. Tieši šīs Vitmena fotogrāfijas tiks demonstrētas CUT ART galerijā, piedāvājot unikālu iespēju caur Vitmena objektīvu būt lieciniekiem leģendārajam dejotājam.

Barišņikova ievērojamā karjera, kas aizsākās 1960. gadu sākumā, 1974. gadā aizveda viņu no Padomju Savienības uz Rietumiem. Tur viņš strādāja “American Ballet Theatre” un “New York City Ballet”, sadarbojoties ar pasaulslaveniem horeogrāfiem. Barišņikova ilgstošā ietekme uz dejas pasauli ir neizmērojama.

Jāatzīmē, ka Roberts Vitmens bija pirmais fotogrāfs, kurš profesionāli fotografēja ikonisko mūziķi Prinsu (Prince), pirms viņš kļuva par zvaigzni. Šīs sadarbības rezultātā tika izdota grāmata “Prince Pre Fame”, kas tika publicēta 2017. gada beigās. Savas karjeras laikā Vitmens ir strādājis ar ielu fotogrāfiju, izveidojot portfolio, kas kalpo kā pasaules skaistuma apliecinājums. Viņa apņemšanās fotografēt ir mūža ceļojums, atverot acis uz pasaules brīnumu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?