TEĀTRA AFIŠA novembrim

9.lapa

ATGRIEŠANĀS

Aicinājums vīriešiem rūpēties par savu veselību

Publicitātes foto

Ceturtdien un piektdien, 9. un 10. novembrī, plkst. 19.00 uz skatuves atgriežas teātra apvienības “Kvadrifrons” režisora Reiņa Botera un postmetāla grupas “Tesa” kopdarbs - smagas mūzikas izrāde “Pisties vai dzīvot”. 16+.

Ikgadējā Vīriešu veselības mēneša ietvaros H20 6 kvartālā (Durbes ielā 4, Rīgā) norisināsies izrāde “Pisties vai dzīvot”, kura vēsta par vīrieša un sievietes attiecībām pēc tam, kad vīrietim tiek diagnosticēts prostatas vēzis. Kā vīrietim sadzīvot ar sevi, savu seksualitāti un saviem līdzcilvēkiem, nonākot šādā situācijā.

Radošās komandas mērķis ir aicināt skatītājus (it īpaši vīriešus) laicīgi rūpēties par savu veselību. Izrādes režisors Reinis Boters par izvēli veidot šādu darbu saka:

"Nav nekāds noslēpums, ka manis režisētajās izrādēs apskatītās tēmas izvēlos, iespaidojoties no savas dzīves notikumiem un pieredzēm. Varētu pat teikt, ka tā kļuvusi par manas radošās darbības iezīmi.

Tuvu un ne tik tuvu cilvēku pieredzes, pieredzes, kas tik ļoti saistītas ar brīžiem nenovēršamu nāves tuvošanos, sāpēm un brutālām ķermeniskām pārmaiņām, ir gan psiholoģiski, gan fiziski smagas pašiem onkoloģijas pacientiem un arī viņu tuviniekiem. Domāju, ka šo tēmu ir svarīgi apskatīt arī mākslas valodā, īpaši no vīrieša pozīcijām. Manuprāt, par prostatas vēzi un tā pacientiem runā pārāk maz, tiem nav lobija politiskajā sektorā un pietiekama atbalsta valsts instancēs. Es no sirds ticu, ka lielformāta mākslas notikums par šo tēmu var to padarīt aktuālu un iekustināt procesus sociālajos un birokrātijas līmeņos. Bet svarīgākais - aicināt vīriešus laicīgi rūpēties par savu veselību.”

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?