TEĀTRA AFIŠA novembrim

10.lapa

PIRMIZRĀDE

Kas patiesībā slēpjas aiz zvaigznēm

Publicitātes foto

Piektdien, 10. novembrī, pirmizrāde mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” - izrāde “Akmens aizslīd garām” Rēzijas Kalniņas (attēlā) režijā.

Astrofiziķe un doktore Līna Kamingsa pirms diviem gadiem pēkšņi zaudējusi vīru. Vēl joprojām klausoties vīra ierunātajā īsziņā, uzdod jautājumus tam, kuram netic. Meita Olīva upurē savu karjeru, lai sastaptu gan sevi, gan māti, gan savu mīlestību. Džeisons - jauns žurnālists, kurš dara to, kas nav viņa aicinājums, lai, sastopot Līnu, saprastu, cik pasaule ir daudzkrāsaina, un piepildītu savus bērnības sapņus. Spēlmanis, kurš provocē, manipulē un izaicina - iekšējā balss vai ārējie ierobežojumi, kas neļauj ieraudzīt to, ka neesam vieni šajā universā! Būtne no citas planētas… Sirdsapziņa, apzinātība vai sapnis? Kurš vai kas ar mums runā sapņos? Un kas ir nomoda sapnis? Realitāte? Aizmirst nozīmē negribēt atcerēties? Kurš manī aizmirst?

Kad mēs atlaižam, palaižam vaļā savas bailes un neticību, notiek brīnums. Durvis atveras, un mēs beidzot kļūstam trausli un brīvi no savu iedomu žņaugiem. Kā Stinga dziesmā “How fragile we are”…

“Akmens aizslīd garām” ir pārdomu rosinoša luga par cilvēka gara noturību, sevis meklējumiem, delikāto līdzsvaru starp zinātni un ticību, žurnālistikas ētiku un to, kas patiesībā slēpjas aiz zvaigznēm.

Lomās: Zane Jančevska vai Esmeralda Ermale, vai Marija Naumova, Elīna Bojarkina vai Maija Arvena, Juris Kalniņš vai Horens Stalbe, Mārtiņš Upenieks vai Voldemārs Rode.

Izrādes sastāvs tuvākajos datumos: 10. novembrī - Zane Jančevska, Maija Arvena, Mārtiņš Upenieks, Juris Kalniņš; 12. novembrī - Marija Naumova, Maija Arvena, Horens Stalbe, Voldemārs Rode; 27. novembrī - Marija Naumova, Maija Arvena, Horens Stalbe, Voldemārs Rode.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais