13 kultūras pasākumi līdz 13. oktobrim, apmeklējami bez maksas

6.lapa

Tikšanās ar grāmatas “Kad karš kļūst personisks” autoru

Publicitātes foto

Ceturtdien, 5. oktobrī, plkst. 17.30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks grāmatas “Kad karš kļūst personisks” atvēršana un tikšanās ar tās autoru Juri Ulmani.

Juris Ulmanis (attēlā) ir uzņēmējs, profesors, vieslektors vairākās augstskolās Latvijā un ārvalstīs, polārpētnieks un alpīnists, kā arī vairāku publikāciju un grāmatu autors. Jau piecus gadus viņš ir arī zemessargs.

Zemessargs, alpīnists Juris Alberts Ulmanis kopš kara sākuma daudzreiz devies uz Ukrainu, lai vestu uz fronti lietas, ko karavīri viņam lūguši sagādāt. Šis karš viņam ir ļoti personīgs - viņš tajā zaudējis arī savus draugus.

Juris Ulmanis ir arī kalnos kāpējs. 2023. gada 17. maijā astoņu cilvēku komanda, kurā bez viņa bija arī latvietis A. Balodis un seši nepālieši, sasniedza pasaulē augstākā kalna Everesta virsotni 8848 m augstumā. Juris Ulmanis virsotnē uznesa gan Latvijas, gan Ukrainas karogus, gan arī Zemessardzes vapeni. Ukrainas karogs Everesta virsotnē tika nogādāts par godu visiem Ukrainas aizstāvjiem - to Juris Ulmanim iedevis Latvijas goda konsuls Ukrainā, kurš karā zaudējis trīs dēlus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.

Svarīgākais