TEĀTRA AFIŠA oktobrim

9.lapa

Par tirāniju un varu

Publicitātes foto

Piektdien, 13. oktobrī, pirmizrāde Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī - režisora Sergeja Golomazova iestudējums pēc Albēra Kamī lugas “Kaligula”. 18+.

"Šī ir muzikāli dramatiska izrāde par cilvēka lepnuma un morālās pašgribas graujošo dabu un par ne mazāk destruktīvu vajadzību radīt sev elkus.

Savā ziņā mēs pētām mehānismu, kā spilgts ideālists var pārvērsties par briesmoni, kurš pārstājis novērtēt dzīvību - gan citu, gan savu. Par tirānu, kurš meklē glābiņu no savas vilšanās un sāpēm, sagādājot ciešanas citiem. Lai izkļūtu no šādas piltuves, nepieciešama drosme, iekšēja ticība, mīlestība pret cilvēku. Pretējā gadījumā briesmonis ir nolemts. Neatkarīgi no tā, cik mierinoša ir šī doma vēsturiskā mērogā, ir svarīgi saprast, kā cilvēki mūsdienās kļūst par Kaligulu un, ja iespējams, kā to novērst,” stāsta režisors Sergejs Golomazovs.

Titullomā: Šamils Hamatovs. Pārējās lomās: Rodions Kuzmins, Maksims Busels, Volodimirs Gorislavecs, Jekaterina Frolova, Anatolijs Fečins, Igors Čerņavskis, Oļegs Teterins, Dmitrijs Palēs, Vadims Grosmans, Tatjana Lukašenkova u.c.

Izrādes radošo komandu Sergeja Golomazova vadībā papildina mākslinieks-inscenētājs Mihails Kramenko un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Ganzburgs. Izrādē būs dzirdams dzīvās mūzikas izpildījums mūziķu Vladimira Tuzova, Dmitrija Karpova, Jūlijas Saveļjevas un Antona Visocka izpildījumā.

Izrāde būs krievu valodā, skatītājiem tiks nodrošināti subtitri latviešu un angļu valodā.

Tuvākās izrādes: 14., 15., 24. un 25. oktobrī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais