TEĀTRA AFIŠA oktobrim

16.lapa

PIRMIZRĀDE

Ceļojums pa teātri un četru sieviešu likteņiem

Publicitātes foto

Sestdien, 28. oktobrī, pirmizrāde Daugavpils teātrī - “Pie klusiem ūdeņiem”. Režisore - Liena Šmukste.

„Pie klusiem ūdeņiem” būs režisores Lienas Šmukstes pirmais iestudējums Daugavpils teātrī, un tā pamatā ir latviešu prozas karalienes Regīnas Ezeras stāsti Agneses Rutkēvičas dramatizējumā. Izrāde veidota kā ceļojums pa teātri un četru sieviešu likteņiem, katrai varonei atvēlot savu telpu, kurā dalīties ar savu stāstu par mīlestību, vientulību un sapņiem un ar katras atmiņām par kopīgi pavadītajām dienām pie kāda ezera klusajiem ūdeņiem.

Kāds nopublicēts stāsts uzjunda varonēs atmiņas par notikumiem pie ezera, pie kura klusajiem ūdeņiem viņas visas kopā ar ģimeni un draugiem bija devušās atpūtā. Kāda turp devās, lai izrautos no savas ikdienas, cita, lai izliktos, ka nekas nav mainījies, cita, lai atkal ieraudzītu mīļotā acis.

Taču ezera ūdeņi nespēja sniegt meklēto veldzi - katra šajās pāris dienās klusībā izdzīvoja savu sāpi, kura palikusi publicētā stāsta autorei neapjausta un nu laužas ārā.

Lomās: Inese Ivulāne-Mežale, Agnese Laicāne, Maija Korkliša un Kristīne Veinšteina. Izrāde latviešu valodā.

“Regīnas Ezeras stāsti mani uzrunāja ar valodu, vieglumu, ar kādu autore raksta par smagiem sieviešu likteņiem. Nepazaudējot humora devu. Ezeras valoda spēj uzburt situāciju un, klausoties vai iztēlojoties, ir viegli situāciju uzburt iztēlē. Ezera ir brīnišķīga autore,” saka jauniestudējuma režisore Liena Šmukste.

Skatītāju ievērībai!

Izrāde veidota kā ceļojums pa teātri un šo sieviešu likteņiem, katrai varonei atvēlot savu telpu, kurā dalīties ar savu iekšējo pasauli, sapņiem un nomoda pārdzīvojumiem. Pirms izrādes skatītāji tiks sadalīti četrās grupās, un pēc katra stāsta noskatīšanās, skatītājiem būs jāpāriet uz nākamo spēles laukumu (tostarp būs jākāpj uz 4. stāvu).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.