Kultūras pasākumi līdz 29. septembrim, apmeklējami bez maksas

8.lapa

Ritma mūzikas absolventu Jam Session

Publicitātes foto

Piektdien, 29. septembrī, plkst. 19.00 kafejnīcā “Otto” Ventspilī, koncertzālē “Latvija” gaidāma Ventspils Mūzikas vidusskolas 95. jubilejas ievadballīte. Ieeja bez maksas.

Skolas 95 gadu jubilejai veltītā džemsesija plānota, pulcējot skolas izcilākos absolventus - džeza mūzikas profesionāļus Robertu Martini (saksofons), Tomu Mikālu (klavieres), Paulu Ķierpi (sitaminstrumenti) un Ilmāru Priedi (basģitāra).

Ventspils Mūzikas vidusskolas rīkoto džemsesiju tradīcija vijas cauri teju 20 gadu ritma mūzikas nodaļas vēsturei.

Sākumā tie bija “Džeza foajē” koncerti Pils ielas namā, tad “Laiks ar džezu” dažādās pilsētas vietās (kad skolai īstu māju vairs nebija), un tagad skola rīko Jam Session vai džemsesijas pilsētas lokālos, jo džeza mūzika no tādiem ir cēlusies. Džemsesiju rīkotāju vēlme ir būt pēc iespējas tuvāk publikai, veidot kultūras vidi demokrātiskā, cilvēkiem visvieglāk pieejamā vidē un noskaņā.

Roberts Martini (Roberts Martinovskis) ir viens no pieprasītākajiem jaunās paaudzes saksofonistiem Latvijā. Vadošais 1. alta saksofonists Jelgavas Bigbendā, 1. tenora saksofonists Orķestrī “Rīga” un tenora saksofonists kvartetā Atomos”.

Toms Mikāls - pianists, ansambļa vadītājs, komponists, aranžētājs, pedagogs. Mūziķis lielu uzmanību velta spējai apvienot dažādus žanrus un mūzikas tēlus. Ieguvis bakalaura grādu džeza klavierspēlē Prinča Klausa Konservatorija Groningenā, Nīderlandē. Šobrīd strādā Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā mācot džeza klavierspēli un teoriju.

Pauls Ķierpe - džeza sitaminstrumentālists. Absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Papildinājies Milānā pie Francesci Di Auria. Ņēmis dalību vairākos starptautiskos festivālos, sadarbojas ar Latvijas džeza mūzikas profesionāļiem, kā arī ārvalstu mūziķiem.

Ilmārs Priede - basģitārists, kontrabasists. Absolvējis Tallinas Mūzikas akadēmijas džeza katedras maģistratūru. Šobrīd dzīvo un strādā Tallinā, mācot ģitāras un basa spēli vairākās mūzikas skolās. Ir aktīvs dažādos džeza mūzikas projektos, sadarbojas ar Tallinas Krievu teātri.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais