Kultūras pasākumi līdz 29. septembrim, apmeklējami bez maksas

7.lapa

Ziemeļvalstu dienas Bauskā

Publicitātes foto

Ceturtdien, 28. septembrī, ar džeza koncertu Bauskas pilī tiks ieskandinātas Ziemeļvalstu dienas.

Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā kopā ar Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas vēstniecībām Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu rīko Ziemeļvalstu dienas jau astoto gadu pēc kārtas. Pasākumi vairāku nedēļu garumā notiks gan Bauskā, gan tās apkārtnē.

No 25. septembra līdz 1. oktobrim Bauskas kultūras centrā skatāma Ziemeļvalstu kino izlase gan bērniem, gan pieaugušajiem. Dažādās vietās Bauskas novadā būs apskatāmi dažādu Ziemeļvalstu mākslinieku darbi. Tie būs izstādīti Bauskas Kultūras centrā, Bauskas pilī, Bauskas Valsts ģimnāzijā, Rundāles Multifunkcionālajā centrā, “Gaismās”, dažādās Bauskas novada bibliotēkās, kā arī pilsētvidē.

Izstādes būs daudzveidīgas un aptvers plašu tematu loku: ukraiņu dzīvesstāsti, somu jēgeru gaitas Latvijā, dabai labvēlīgs dzīvesveids, Ziemeļvalstu literatūra, kā arī Zviedrijas un netverami skaistās Arktikas ainavas.

Ziemeļvalstu dienas tiek rīkotas, lai popularizētu Ziemeļvalstis un to kultūru, veidotu savstarpējos kontaktus un stiprinātu reģionālo sadarbību starp pašvaldībām, uzņēmējiem, kultūras un nevalstiskajām organizācijām. Šogad uzmanības centrā būs jaunieši - Ziemeļvalstu delegācija tiksies ar vietējo jauniešu organizāciju pārstāvjiem un ar Bauskas Valsts ģimnāzijas skolēniem, lai pārrunātu Latvijas un Ziemeļvalstu sadarbības iespējas un lai dalītos ar Ziemeļvalstu labās prakses piemēriem jauniešiem aktuālās jomās.

Ziemeļvalstu dienu ietvaros visi pasākumi ir bez maksas.

28.septembra koncertā vietu skaits ierobežots, tāpēc interesenti aicināti brīvbiļetes rezervēt iepriekš Bauskas pils muzeja biļešu kasē, zvanot uz tālruni 6392228.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais