Kultūras pasākumi līdz 22. septembrim, apmeklējami bez maksas

2.lapa

Arta Butes izstāde “ARTisCOOL!”

Publicitātes foto

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas jaunajā izstāžu zālē atklāta mākslinieka un gleznotāja Arta Butes izstāde “ARTisCOOL!”.

Izstāde atklāj mākslinieka un gleznotāja Arta Butes unikālo pieeju mākslai, kas izkristalizējusies vairāk nekā 30 gadu garumā. Ievērojamais latviešu mākslinieks piedāvā apskatīt gleznas, kas iepriecinās gan mākslas kritiķus, gan skatītājus. Butes darbos iekļautas atsauces uz pagājušo laikmetu - jūgendstila un Art Deco mākslu, kuru meklēšana var izvērsties par īpašu izklaidi erudītam skatītājam. Izstādē apskatāmi darbi, kas tapuši pēdējo gadu laikā, kā arī vairāki Arta darba inventāra elementi un viņa veidotais scenogrāfijas makets Liepājas teātra izrādei “Aija” (J. Jaunsudabiņš, O.Krodera režija, 1986).

Izstādes “ARTisCOOL!” darbi radīti uz kartona, izmantojot akrila krāsas un laku. Katrs darbs ir precīzi izpildīts ar spilgtiem krāsu kontrastiem un izteiksmīgām līnijām, kas uzrunā un aizrauj skatītāju.

Izstāde Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas izstāžu zālē (Alejas ielā 18) būs apskatāma līdz 10. oktobrim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

“Nepietiekams miega trūkums jūsu organismā samazina ne tikai garīgās spējas, bet apdraud arī fizisko veselību. Pētījumi liecina, ka miega trūkums tieši ietekmē ķermeni un tā rezultātā var rasties dažādas veselības problēmas, sākot no svara pieauguma līdz novājinātai imūnsistēmai,” raksta healthline.com.