TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 15. septembrim

3.lapa

Spēlēt, klausīties un klusēt

Publicitātes foto

Sestdien, 9. septembrī, plkst. 19.00 ar ekskluzīvu koncertu Mazajā Mežotnes pilī viesosies “Trio Palladio”, kurā apvienojušies trīs izcili mūziķi: čelliste Kristīne Blaumane, vijolniece Eva Bindere un pianists Reinis Zariņš.

Šajā īpašajā koncertā Lielupes krastā skanēs Ludviga van Bēthovena Klavieru trio do minorā op.1 nr.3, Kristapa Pētersona darbu “Nakts” un Johannesa Brāmsa 1. klavieru trio Si mažorā op.8.

“Šis monumentālais Brāmsa trio ceļojums mums ir pirmoreiz kopā, lai gan uz šo pieredzi esam cerējuši jau labu laiku. Un kāpēc cerējuši? Jo šis Simažora trio, lai gan jau tūkstošiem reižu interpretēts, mūziķus turpina vilkt pie sevis, iespējams, tieši sava visaptverošā vēriena dēļ, kas atgādina pilnu dzīves pieredzes spektru. Protams, kad to tā pasaka ar vārdiem, tad tas pašam izklausās pārāk patētiski... Taču tā laikam ir ar visu izcilo mūziku. Gribas izteikt vārdos, taču labāk tomēr spēlēt, klausīties un klusēt,” saka “Trio Palladio” mūziķi.

Visi trīs mūziķi ir Lielās Mūzikas balvas laureāti.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?