2.lapa

Izrāde par zombijiem

Publicitātes foto

Trešdien, 6. septembrī, Rīgas pirmizrādi festivāla “Homo Novus” ietvaros piedzīvos režisora Klāva Meļļa zombijizrāde “Kad gulošais mostas”.

Iestudējums, kura starptautiskā pirmizrāde notikusi Helsinkos, festivālā “Baltic Take Over”, vēsta par pieciem nemirstīgiem zombijdraugiem miroņu pārņemtā pasaulē. Tas ir lirisks šausmu stāsts par nesaraujamām draudzības saitēm, vairākkārtēju Sniegbaltītes modināšanu, Bonijas Taileres smeldzīgo superhītu, saplīsušu vēja ģeneratoru, milzīgu spoguli un vēl milzīgāku melno caurumu.

Lomās: Ance Strazda (attēlā), Paula Pļavniece, Āris Matesovičs, Jānis Kronis.

Radošā komanda: Rūdolfs Gediņš, Kārlis Tone, Inese Tone, Nikola Suhareva.

“Izrāde par zombijiem - izklausās pēc kaut kāda joka. Tomēr šis banālais tēls sevī iemieso dažādu nozīmju un metaforu klāstu. No vienas puses, zombijus nemitīgi ieskauj sabiedrība. No otras puses, viņi vienmēr ir vieni. Attiecīgi, zombiju kultūru iespējams uztvert kā biedinošu piemēru kultūrai, kas kaut kur ir nogājusi greizi. Šāda sabiedrība nav ļauna, tomēr pašos pamatos tā ir pilnīgi bezjēdzīga. Balstoties Dekarta slavenajā izteikumā, varētu sacīt, ka zombiju sabiedrība nedomā un tātad tās nav. Vārdu sakot, mūsu izrāde ir tāds kā mēģinājums saprast, kā iekšēji nenomirt - gan individuāli, gan kolektīvi,” stāsta izrādes režisors Klāvs Mellis.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā