11 kultūras pasākumi līdz 1. septembrim, apmeklējami bez maksas

3.lapa

Imants Ziedonis. Vēstījums Tev

Publicitātes foto

Šogad visā Latvijā 90 gadu jubileja tiek atzīmēta vienam no izcilākajam 20. gadsimta un gadsimtu mijas dzejniekam un sabiedriskajam darbiniekam Imantam Ziedonim.

Svētdien, 27. augustā, topošajā Ziedoņa dārzā Mālkalnā izskanēs koncerts, lai atkal un atkal ikviens no apmeklētājiem varētu klausīties Imanta Ziedoņa dzejā un mūzikā, saskatīt to dejā un cilvēkos.

Koncerta pirmajā daļā plkst. 17.00 būs iespēja atgriezties maģiskajā koncertuzvedumā “Par tevi”, kas pirmizrādi piedzīvoja 4. maijā Tukuma pilsētas Kultūras namā, savukārt 27. augusta vakarā šis uzvedums tiks atskaņots īpašā gaisotnē - brīvā dabā. Būs iespēja klausīties jaunās dzejnieces un stāstnieces Elzas Anastasijas Vasermanes balsī, domās iebrienot ziedošā ķiršu krūmā gan Imanta Ziedoņa dzejā, gan orģināldzejoļos. Riharda Jakuško aranžētās melodijas savīsies ar Guntas Menģeles maģisko balsi, kuru paspilgtinās mūziķi Atis Ozols (ģitāra), Sofija Ogarkova (čells), Artūrs Krišjānis Goba (klavieres). To visu ar kustību grāciju līnijām, patiesā maigumā un vienlaikus dinamikā sapludinās stāstā NMV Rīgas Baleta skolas studenti Taisija Jansone un Kirils Solovejs.

Koncerta otrajā daļā, kas iesāksies plkst. 18.00, izskanēs Imanta Ziedoņa dzeja Imanta Kalniņa dziesmās - koncertprogrammā “Ziedonis. Laikazīmes”. Imanta Ziedoņa dzeja un laikabiedru atmiņas izskanēs Dailes teātra aktieru Artūra Skrastiņa (attēlā) un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas lasījumā. Koncertā piedalīsies arī Marts Kristiāns Kalniņš, Jānis Strazdiņš, Kristiāna Stirāne, Elvijs Bušs, Jānis Miltiņš (klavieres), Jānis Bērziņš (ģitāra), Agate Ozoliņa (čells), Jānis Rubiks (bass) un Ivars Kalniņš (bungas).

Ieeja pasākumā bez maksas. Ērtībai lūgums līdzi ņemt savus krēslus vai pledus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.

Svarīgākais