Kultūras pasākumi līdz 4. augustam, apmeklējami bez maksas

5.lapa

Apkaimes svētki Zolitūdē un Čiekurkalnā

Publicitātes foto

Sestdien, 29. jūlijā, ar daudzveidīgiem koncertiem, radošajām darbnīcām, teātra izrādēm bērniem Zolitūdē un Čiekurkalnā tiks atzīmēti apkaimes svētki.

Pasākumi Zolitūdes apkaimē:

Zolitūdes apkaimes svētki, kas norisināsies pie Ziemeļu valsts ģimnāzijas, iecerēti kā vērienīgs notikums šajā apkaimē, īpaši vēršot uzmanību tam, ka Rīgas vasaras prieks ir beidzot kopā arī ar šīs apkaimes iedzīvotājiem. No plkst. 12.00 līdz pat 22.00 uz skatuves sagaidāmas daudzveidīgas norises - izrādes ģimenēm un bērniem, koncerti, kuros skanēs gan franču mūzika, gan rokenrols, latviešu un pasaules hiti, kantrī mūzika, savukārt noslēgumā iedzīvotājus iepriecinās deju vakars.

Svētku teritorijā būs spēka un veiklības atrakciju zona, notiks plenērs, kā arī tematiskas radošās darbnīcas, kuru saturs būs saistīts ar dažādām leģendām par Zolitūdes apkaimes vēsturi. Līdztekus darbosies apkaimju telts, kurā plānotas diskusijas un sarunas par apkaimes aktualitātēm un nākotnes vīzijām.

Skatuves programmā plkst. 12.00 paredzēta teātra izrāde bērniem “Kur kaijas ziemo”, plkst. 13.00 teātra izrāde bērniem “Kartonstāsti”, pēc tam plkst. 14.00 grupas “Kopā reti esošu draugu organizācija jeb K.R.E.D.O.” koncerts, tam plkst. 15.00 sekos Andra Ērgļa koncerts. Ap plkst. 16.00 uz skatuves kāps grupa “Klaidonis”.

Savukārt plkst. 17.00 paredzēts Laimja Rācenāja, Diānas Pīrāgs un “Le Petit Paris” koncerts un plkst. 18.00 uzstāsies dziedātāja Elza Rozentāle (attēlā). Vakara koncertprogrammu plkst. 19.00 turpinās grupa “Tirkiz band” un plkst. 20.00 paredzēts Ivara Pētersona koncerts. Skatuves kultūras programmu plkst. 21.00 noslēgs Katrīnas Dimantas un grupas “Folk kardio” priekšnesums.

Pasākumi Čiekurkalna apkaimē:

Ikviens ir aicināts piedzīvot priekpilnus mirkļus un baudīt daudzveidīgus koncertus Čiekurkalna apkaimē - Čiekurkalna krustcelēs, kur jau no plkst. 12.00 svētku apmeklētājiem būs iespēja satikties ar draugiem un iepazīties ar kaimiņiem, baudīt laiku kopā ar ģimeni. Pasākumā apmeklētāji varēs apmeklēt grupu “Carnival Youth” un “Pērkons” koncertus, dziedāt un dejot kopā ar Rīgas Danču klubu, piedalīties aktivitātēs visas dienas garumā - griezties karuselī, piedalīties radošās un izzinošās darbnīcās un mākslas plenērā.

Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem iespējams iepazīties tīmekļvietnē https://vasara.riga.lv/, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais