2.lapa

Anšlavs un Veronika

Publicitātes foto

Pateicoties lielajai skatītāju interesei, Sanfrancisko Jaunais teātris no Kalifornijas (ASV) piedāvā “Anšlavs un Veronika” papildizrādi - piektdien, 30. jūnijā, plkst.15.00 kultūras centrā “Siguldas devons”.

Galvenajās lomās: Kaspars Znotiņš (attēlā) un Taira Zoldnere.

Izrāde “Anšlavs un Veronika” veidota pēc Raimonda Staprāna lugas motīviem, un tā ir par dzīvesbiedriem rakstnieku Anšlavu Eglīti un mākslinieci Veroniku Janelsiņu, kas lielāko mūža daļu pavadīja trimdā, Amerikā. Tā iesākas ar precētā pāra pārcelšanos no Ņujorkas uz Oregonu, seko viņiem līdzi uz Kaliforniju un noslēdzas ar Eglīša aiziešanu mūžībā. Autors pievēršas laulāto draugu personīgajām attiecībām, saskarsmei, intelektuālajiem strīdiem un domu apmaiņai, iepinot stāstus no viņu dzīves, kas ļauj skatītājam atklāt viņus kā personības, atstājot varoņu literāros un mākslinieciskos sasniegumus aizkadrā. Staprāns abus pazinis personīgi, kā arī, rakstot lugu, izmantojis Veronikas Janelsiņas atmiņas.

Izrāde savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2022. gada 1. jūlijā St. Paulā, Minesotā, XV Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku ASV ietvaros, bet tagad to būs iespēja redzēt Latvijas iedzīvotājiem un viesiem, kuri būs atbraukuši uz Vispārējiem Dziesmu un deju svētkiem.

Sanfrancisko Jaunais teātris dibināts 2010. gadā un šobrīd ir vienīgais aktīvais latviešu teātris ASV. Tā pieredzes krājumā ir septiņi iestudējumi.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā