2.lapa

Barbaras Ābeltiņas personālizstāde “Neuzvaramā vasara”

Publicitātes foto

Galerijas “Bazar’t” telpās atkāta mākslinieces Barbaras Ābeltiņas personālizstāde “Neuzvaramā vasara”.

Barbaras Ābeltiņa gleznu izstādi veido pēdējo gadu laikā tapušie darbi. Mākslinieces gleznas reprezentē pārliecību, ka mūsu laikmeta mākslai nav mākslīgā veidā sevī jāietver kāda ideja, lai atbilstu esošajam uzskatam, ka “mākslai ir jābūt ar jēgu”. Mākslas darbs var pildīt arī tikai savu pamatfunkciju - būt tīrs estētiskais baudījums bez zemtekstiem. Eļļas tehnikā gleznotie portreti ļauj skatītājam pašam izjust personīgo pārdzīvojumu un subjektīvās izjūtas.

Kā atzīst izstādes kuratore Inese Drone, Barbaras gleznas ir tīras, gaisīgas un izstaro nenotveramu pārcilvēcisku tēlu vizuālo estētiku. Tās ir akadēmiski, estētiski un ārkārtīgi precīzi veidotas. Gleznieciskās kvalitātes, stāsts un aizraujoša dinamika ir jūtama katrā mākslinieces darbā. Savas gleznas Barbara glezno intuitīvi, ļaujoties priekšnojautai un sajūtām par to, kā vēlas realizēt katru no sevis veidotajiem gleznu tēliem.

Māksliniece 2017. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu, iegūstot maģistra grādu. Barbaras Ābeltiņas gleznas atrodas privātkolekcijās Latvijā, Krievijā, Vācijā, Anglijā, ASV un citviet.

Barbaras Ābeltiņas personālizstāde mākslas galerijā “Bazar’t”, (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 18. jūnijam katru dienu no plkst.12.00 - 19.00.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā