Vērts apmeklēt: izstādes, piemiņas koncerti, Dziesmu svētku vērtības, militāro orķestru festivāls un “Strops”.

Dziesmu svētku vērtības Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Publicitātes foto

Piektdien, 9. jūnijā, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpā “Retumu pasaule” (5. stāvā) tiks atklātas izstādes “Uzvilkt Latviju. Latvieša tautastērps pasaulē”, “Krājot Dziesmu svētkus” un krājuma izlase “Skaņu puķes, dziesmu dārzi”.

LNB 1. stāva izstāžu zālē būs iespējams aplūkot izstādi “Uzvilkt Latviju. Latvieša tautastērps pasaulē”, kas stāstīs par tautastērpu kā spilgtu etniskās piederības zīmi, bet vienlaikus arī par latviešu daiļamatniecības daudzveidību, kas diasporas apstākļos ieguvusi emocionālu un sociālu aspektu.

LNB 4. stāva ātrijā varēs iepazīties ar izstādi “Krājot Dziesmu svētkus”, kurā apvienotas dažādas LNB Mākslas un mūzikas centra krājuma vērtības, aicinot apmeklētājus klausīties ierakstus, sekot līdzi partitūrām un varbūt pat dziedāt līdzi.

LNB 5. stāva telpā “Retumu pasaule” apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunu krājuma izlasi “Skaņu puķes, dziesmu dārzi”, kas pievērš uzmanību Dziesmu svētku tradīcijas izcelsmei, kas sniedzas vairāk nekā 150 gadus senā pagātnē.

No 9. jūnija būs pieejami vairāki būtiski papildinājumi LNB veidotajā un informatīvi bagātākajā digitālajā kolekcijā “Dziesmu svētku krātuve” (dziesmusvetki.lndb.lv). Digitālā kolekcija būs pieejama arī angļu valodas lietotājiem, kā arī papildinājumi ir veikti personību sadaļā. Tuvāk būs iespēja iepazīties ar Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsvadītāju un virsdiriģentu dzīves gājumiem, kā arī ārpus Latvijas notikušo Dziesmu svētku galveno organizatoru, virsvadītāju un virsdiriģentu biogrāfijām.

Izstādes būs skatāmas LNB darba laikā līdz 2. septembrim. Ieeja bez maksas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā