TOP10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. jūnijam

10.lapa

“Zodiaka” atgriešanās

Publicitātes foto

Šovasar atgriešanos uz skatuves piedzīvos leģendārās grupas “Zodiaks” mūziķi, komponistam Jānim Lūsēnam atkal apvienojot savulaik populāro duetu - Zigfrīdu Muktupāvelu un Maiju Lūsēnu.

Pirmā satikšanās ar skatītājiem notiks 3. jūnijā Jelgavā, brīvdabas koncertzālē “Mītava”, pēc tam koncerti paredzēti vēl 12 pilsētās.

Vasaras koncerttūrē uz skatuves Jānim Lūsēnam, Zigfrīdam Muktupāvelam, Maijai Lūsēnai un ģitāristam Aivaram Gudrajam pievienosies arī Kristens Kupčs (ģitāra), Jānis Lūsēns jun. (bass), Harijs Gūtmanis (sitaminstrumenti), Uģis Upenieks (perkusijas) un Sarma Liede, Austra Kozuliņa, Toms Kalderauskis (papildvokāls).

““Zodiaks” bija tā laika Lūsēna radošā laboratorija un tieši viņš bija visa kodols, bet viena no labākajām Lūsēna īpašībām attiecībā pret grupas mūziķiem vienmēr ir bijusi tā, ka viņš deva radošas brīvības iespējas,” saka Zigfrīds Muktupāvels.

“Esmu pateicīga par iespēju atgriezties savā sākotnē pēc gari noieta ceļa, kurā bija tik daudz meklējumu - atrast savu balss skanējumu mūzikā, lai pirmajā vietā būtu dvēseles vibrācija. Šis ceļa sākums bija “Zodiaks”,” tā Maija Lūsēna.

“Mirušais gadsimts”:

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais