Padomi, kā izvairīties no neuzticīgas draudzības

© Foto: Pexels.com

 “Draudzība ir ļoti svarīga laimei, taču, ja robežas starp draugiem un romantiku ir izplūdušas, tas var izraisīt sirdssāpes,” raksta extension.usu.edu. Statistika  atklāj, ka cilvēkiem visbiežāk ir ārlaulības sekss ar tuvu personisku draugu, kaimiņu, kolēģi vai ilgstošu paziņu.

Brīdinājuma zīmes, no kā jāuzmanās

Emocionālā intensitāte

Intīmu detaļu atklāšana ar kādu citu, nevis savu partneri, sazināšanās caur sociālajiem medijiem, iemeslu meklēšana īsziņu sūtīšanai, emocionāla atbalsta meklēšana un viņu viedokļu noteikšana par prioritāti, nevis partnera viedokli, var norādīt uz neveselīgu pieķeršanos.

Slepenība

Kopīgi pavadīts laiks ar draugu vai kolēģi un tā slēpšana no partnera ir brīdinājuma zīme.

Ja jums ir jāslēpj īsziņas, zvani, komentāri sociālajos tīklos vai tikšanās, tas liecina, ka attiecības varētu šķērsot robežu, pēc kuras var nonākt līdz pat sānsoļiem.

Fiziskā pieķeršanās

Lai gan dažās situācijās var būt pieņemami draudzīgi apskāvieni, ilgstošs fizisks kontakts, koķeti pieskārieni vai pastiprināta fiziska tuvība var norādīt, ka attiecības kļūst vairāk nekā draudzīgas.

Laiks kopā

Foto: Pexels.com

Atrodot veidus, kā pavadīt pārmērīgi daudz laika ar kādu citu, nevis savu partneri, var rasties emocionāla un fiziska attālināšanās un sasprindzināt jūsu laulību.

Salīdzinājumi

Bieža partnera salīdzināšana ar draugu, īpaši labvēlīgā gaismā, var liecināt, ka jums rodas neuzticīgas jūtas.

Šie salīdzinājumi var būt pārliecinoši un pat uzmundrinoši, bet galu galā maldinoši. Jūsu emocijas var jūs padarīt aklu, izraisot nesaprātīgus salīdzinājumus, kas var mazināt jūsu apmierinātību ar savu partneri.

Pazīmes, kas atklāj, ka partnerim ir romāns

Foto: Pexels.com

Paaugstināta slepenība

Ja partneris ir slepens par mijiedarbību ar kolēģiem, draugiem, sporta zāles draugiem, draugiem sociālajos tīklos vai brīvprātīgajiem, tā var būt brīdinājuma zīme.

Emocionālā distance

Ja pamanāt, ka jūsu partneris kļūst emocionāli attālināts, noskaņots vai pārāk kritisks, tā var būt zīme, ka viņš ir emocionāli jau citur.

Laika ieguldījums

Pārmērīga laika pavadīšana ar kādu ārpus attiecībām, var būt sarkans karogs.

Kā izvairīties no neuzticīgas draudzības?

Foto: Pexels.com

Saglabājiet skaidras robežas. Izveidojiet skaidras robežas ar savu partneri attiecībā uz mijiedarbību ar kolēģiem, sporta zāles draugiem, sociālo mediju kontaktpersonām un citiem draugiem. Robežās var ietilpt kopīgas tikšanās vēlā vakarā un dziļi personisku tēmu apspriešana.

Tāpat caurspīdība vairo uzticību un samazina slepenības iespējas, un atklāta saziņa palīdz jums nezināt par pieņemamu uzvedību.

Piešķiriet prioritāti attiecībām. Pavadiet kvalitatīvu laiku, veidojot emocionālo un fizisko saikni ar partneri. Dodiet viņiem visu savu sirdi un uzmanību - neļaujiet tai klīst vai likt viņiem brīnīties.

Iesaistiet savu partneri. Iesaistiet savu partneri sociālajā mijiedarbībā ar draugiem. Tas var palīdzēt novērst nepiemērotu saikņu un emociju veidošanos un nodrošināt, ka jūsu partneris jūtas iekļauts un novērtēts.

Foto: Pexels.com

Pārdomājiet savus nodomus. Regulāri novērtējiet savas jūtas un nodomus pret draugiem. Ja jums rodas romantiskas jūtas, atpazīstiet šīs smalkās vai spēcīgās jūtas un speriet soli atpakaļ un koncentrējieties uz savām galvenajām attiecībām.

Meklējiet atbalstu. Ja ir grūti saglabāt robežas, apsveriet iespēju meklēt atbalstu no terapeita puses. Profesionāli norādījumi var palīdzēt jums orientēties sarežģītās emocijās un stiprināt veselīgu attiecību praksi savā starpā, ja ir radusies kāda plaisa.

Lasi arī: Vienkārši veidi, kā būt pievilcīgam un piesaistīt jaunus draugus

Dzīvesstils

Nevajadzētu pilnībā atteikties no gaļas un piena produktiem. Saskaņā ar jauniem pētījumiem bez šiem produktiem cilvēka ķermenis ir neaizsargātāks pret cīņu ar vēža šūnām, saka endokrinoloģe, medicīnas zinātņu doktore Zukhra Pavlova.