Īslaicīgu attiecību izjukšanas unikālās sāpes

© Foto: depositphotos.com

Dažreiz attiecības ilgst gadus vai gadu desmitus; savukārt citreiz tās beidzas dažu nedēļu vai mēnešu laikā. Esam satikušies ar kādu īsu laiku, bet apzināmies, ka nejūtamies tā, kā domājām, mums ir atšķirīgas vērtības vai mērķi, vai arī laiks ir vienkārši nepareizs.

Tomēr pārsteidzoši ir tas, ka pat īslaicīgu attiecību izjukšana var būt ļoti sāpīga, raksta verywellmind.com.

“Īslaicīgu attiecību izjukšana var radīt visas ilgstošas ​​​​attiecību pārtraukšanas sajūtas. Bēdas ir skumjas,” saka Klaudija de Ljano, licencēta laulību un ģimenes terapeite un grāmatas “Septiņi mīlestības likteņi” autore. Kāpēc īslaicīgas attiecību izjukšanas ir tik sāpīgas.

Foto: pixabay.com

Šķirties ar kādu, ar kuru esam satikušies tikai īsu brīdi, ir nepatīkami, jo īpaši tāpēc, ka esam satraukti par attiecībām, kādu iepazīšanos un ar nepacietību gaidām, kurp tās vedīs.

Mums nav jāizliekas, ka mums klājas labi, tikai tāpēc, ka attiecības bija īslaicīgas. Mēs varam ļaut sev skumt, tāpat kā to darītu, ja mēs ar kādu tiktos jau ilgu laiku. Pašapziņa, daži tuvinieku padomi un “bezkontakta” ​​noteikuma ievērošana kādu laiku var palīdzēt tikt galā ar zaudējumu un izārstēties.

Vai esat saticis īsto cilvēku nepareizajā laikā?

Kāpēc īstermiņa attiecību pārrāvumi ir tik sāpīgi. Pētījumi liecina, ka šķiršanās var sāpināt dažādu iemeslu dēļ. Šie ir daži no iemesliem, kāpēc attiecību zaudēšana, kas, šķiet, ilgst tikai neilgu laiku, var būt satraucoši sāpīga:

  • Lielas cerības: attiecības bieži sākas ar lielām cerībām. Ir dabiski justies sarūgtinātiem un vīlušies, kad viss nenotiek tā, kā mēs cerējām.
  • Emocionāls ieguldījums: lai gan attiecības bija īslaicīgas, mēs, iespējams, esam sajutuši patiesas jūtas pret personu un emocionāli ieguldījuši.
  • Nepabeigts bizness: īstermiņa attiecības dažkārt var būt diezgan intensīvas un atstāt mūsos nepabeigta biznesa sajūtu. Šī zaudējuma vai noraidījuma sajūta var atstāt mūs ar neatrisinātām jūtām un jautājumiem, ko mēs turpinām.
  • Nepamatota pieķeršanās: dažreiz attiecību sākumposmā, kad mēs vēl kādu iepazīstam, mēs vairāk pieķeramies priekšstatam par personu nekā patiesajai personai. Mēs joprojām tos iepazīstam, un mēs vēl neesam atklājuši visas viņu dīvainības un trūkumus, tāpēc ir viegli tos idealizēt mūsu prātā.

Foto: pixabay.com

  • Noraidījums: īstermiņa vai ilgtermiņa šķiršanās var izraisīt noraidījuma un neatbilstības sajūtu, liekot mums apšaubīt savu pašvērtību.
  • Nākotnes potenciāla zaudēšana: īstermiņa attiecības bieži vien ir potenciāls kaut kam vairāk nākotnē. Kad tās beidzas, mēs sērojam ne tikai par pašreizējo attiecību zaudēšanu, bet arī par to, kas varētu būt.
  • Bailes būt vienam: lielākā daļa no mums piedzīvo zināmas bailes, domājot par to, ka visu mūžu būs vieni. Attiecību zaudēšana un atkal palikšana vienatnē var piespiest mūs stāties pretī šīm bailēm.
  • Sociālā stigma: sabiedrība bieži vien sagaida, ka cilvēkiem būs veiksmīgas attiecības. Šķiršanās ar kādu tik drīz pēc tam, kad sākam ar viņu satikties, var šķist neveiksme publiskā līmenī.

Pēc ekspertu domām, ir 8 veidi, kā justies labāk pēc šķiršanās.

Tikt galā ar šķiršanos

Foto: pixabay.com

Šķiršanās pārdzīvošana var būt sarežģīta un nekārtīga, taču ir dažas darbības, ko varat veikt, lai tiktu galā un izārstētos:

Ievērojiet “bezkontakta” ​​noteikumu: vismaz uz kādu laiku pārtrauciet kontaktu ar savu bijušo. Tas dos jums vietu dziedināšanai un perspektīvas iegūšanai. Izdzēsiet viņu numuru, pārtrauciet sekošanu sociālajos saziņas līdzekļos un nevēlieties sazināties. Tas nozīmē arī viņus neizsekot no draugu tālruņiem vai meklēt ziņas par viņiem.

Nosakiet robežas: ja jums ir kopīgi draugi ar savu bijušo, nosakiet robežas diskusijām vai izbraukumiem, kas saistīti ar bijušo, līdz jūtaties ērti ar viņu satikties.

Ļaujiet sev skumt: iesaka ļaut savām jūtām atklāties un atpazīt sāpes, nevis mēģināt tās apspiest un izlikties, ka jums klājas labi. Ir normāli justies skumjam, sāpinātam, dusmīgam, apmulstam, nobijies vai nožēlot pēc šķiršanās, pat ja attiecības bija īslaicīgas. Ir svarīgi ļaut sev skumt un izjust visas jūtas.

Esiet laipns pret sevi: ir viegli vainot sevi, prātot, ko jūs varētu darīt citādi, vai uztvert zaudējumus personiski un domāt, ka ar jums kaut kas nav kārtībā. Tomēr ir svarīgi pret sevi vērst tādu pašu laipnību un līdzjūtību, kādu jūs piedāvātu draugam tādā pašā situācijā. Izvairieties no sevis noniecināšanas vai pārmērīgas zaudējumu personalizēšanas.

Saglabājiet dienasgrāmatu: pierakstiet savas domas, tas var palīdzēt jums noteikt un apstrādāt emocijas. Veltiet laiku, lai pārdomātu to, ko ieguvāt un ko esat iemācījušies.

Paļaujieties uz saviem mīļajiem: sazinieties ar draugiem un ģimeni, lai saņemtu emocionālu atbalstu. Viņi var uzturēt jums kompāniju un piedāvāt komfortu. Saruna ar kādu par savu procesu un sajūtām var būt patiešām noderīga.

Praktizējiet pašaprūpi: neatkarīgi no tā, vai tā katru dienu nodarbojaties ar jogu, skatāties iecienītāko TV šovu vai gatavojat ēdienu, ir svarīgi praktizēt pašaprūpi un noteikt sev prioritātes. Centieties arī pietiekami gulēt, ēst un vingrot.

Esiet pacietīgs: lai pārvarētu šķiršanos, pat īslaicīgu, ir nepieciešams laiks. Esiet pacietīgs pret sevi un saprotiet, ka ceļā būs gan labas, gan sliktas dienas. Gūstiet mazos laimestus, kad varat.

Meklējiet profesionālu palīdzību: šķiršanās var atspoguļot depresijas pieredzi. 1. Tas var izraisīt arī trauksmi, pēctraumatiskā stresa traucējumus (PTSS), vielu lietošanu, sliktu pašcieņu un pašapziņu, kā arī ietekmēt jūsu fizisko veselību. 2. Ja jums ir grūti tikt galā ar šķiršanos, apsveriet iespēju meklēt palīdzību pie garīgās veselības speciālista, kas var sniegt atbalstu un norādījumus, kā arī palīdzēt attīstīt skumju pārvarēšanas prasmes.

Pāries vēlāk

Foto: pixabay.com

Var būt grūti virzīties uz priekšu, ja jums ir grūti darboties, apšaubāt savu pašvērtību un jūtaties nekārtībā. Kad esat gatavs, tad šīs ir dažas stratēģijas, kas var palīdzēt virzīties uz priekšu dzīvē:

  • Esi aizņemts: esiet aktīvs un aizņemts. Dariet lietas, kas jums patīk, lai jūsu prāts būtu iesaistīts.
  • Ceļojiet, ja iespējams: dažreiz ainavas maiņa var palīdzēt iegūt jaunu skatījumu. Ceļošana, pat ja tas ir tikai īss ceļojums, var palīdzēt atsvaidzināt un atjaunot spēkus.
  • Uzstādiet mērķus: izmantojiet šo laiku jaunu personisku un profesionālu mērķu noteikšanai. Ja jums ir kaut kas, pie kā strādāt, tas var radīt mērķa sajūtu un novērst uzmanību no šķiršanās.
  • Izvairieties no “atsitiena” attiecībām: pretojieties kārdinājumam uzsākt jaunas attiecības. Veltiet laiku, lai dziedinātu un saprastu, ko vēlaties savās nākamajās attiecībās.
  • Izmantojiet pozitīvus apstiprinājumus: izmantojiet pozitīvus apstiprinājumus, lai paaugstinātu pašcieņu un pārliecību. Atgādiniet sev, ka jums var būt mīlošas attiecības, ja tādas vēlaties.
  • Atjaunojiet saikni ar sevi: dažreiz attiecības var izjaukt mūsu pašsajūtu. Izmantojiet šo laiku, lai no jauna atklātu, kas esat kā indivīds un kas jūs dara laimīgu ārpus attiecībām.
  • Meklējiet attiecību slēgšanu: ja jūtat, ka jums nepieciešama slēgšana, apsveriet cieņpilnu sarunu ar savu bijušo. Tomēr esiet gatavi tam, ka slēgšana ne vienmēr var būt panākama vai apmierinoša. Attiecību slēgšana attiecas uz miera, sapratnes un atbrīvošanās sajūtu, kas rodas, pieņemot, ka attiecības ir beigušās.
  • Piedodiet un atlaidiet: piedot sev un savam bijušajam par notikušo var atbrīvot. Atbrīvošanās no emocionālās tvēriena, ko jūs pārņēmusi šķiršanās, var palīdzēt jums virzīties uz priekšu.
  • Sāciet satikties, kad esat gatavs: kad jūtaties gatavs, atveriet iespēju atkal satikties.

Lasi arī: Padomi, kā veidot attiecības ar spēcīgu saikni

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais