Pieci soļi, lai apmācītu suni ignorēt citus suņus

© Foto: Pexels.com

Uzziniet, kā apmācīt savu suni ignorēt citus suņus, izmantojot pozitīvu pastiprinājumu savās pastaigās. Suņu īpašnieki var izmantot pozitīvu ķermeņa valodu un kārumus, lai iemācītu sunim sēdēt un palikt, kad tas tiek aicināts, un paklausīt saimniekam, atrodoties blakus citiem suņiem.

Īss pārskats par suņu apmācību

Suņu apmācība ir būtiska dažādu iemeslu dēļ, no kuriem acīmredzamākais ir tas, ka varat veicināt labu uzvedību un atturēt no nevēlamas uzvedības. Kad suns veiksmīgi apgūst jaunu komandu, tas veido uzticību un pieķeršanos, ko viņš jūt pret jums, pārvēršot suni no ģimenes mājdzīvnieka par lojālu un uzticamu pavadoni. Apmācība var palīdzēt gan kucēnu, gan suņu īpašniekiem izbaudīt sava mājdzīvnieka kompāniju, raksta masterclass.com.

Kāpēc suņi viens otram pārmērīgi tuvojas?

Foto: Pexels.com

Suņi kļūst satraukti viens otra tuvumā, jo viņi vēlas socializēties un iegūt jaunus draugus. Tas ir normāli, ja jūsu māceklis vēlas steigties pie jauna suņa un saostīties vai spēlēties ar viņu. Suņi ir bara dzīvnieki, kas dabiski vēlas atrasties citu suņu tuvumā. Dažreiz suņi kļūst agresīvi, lai parādītu dominējošo stāvokli vai tāpēc, ka tā viņu teritorija, bet bieži vien viņi vienkārši vēlas satikt svešinieku.

Kā apmācīt savu suni ignorēt citus suņus

Foto: Pexels.com

Var izmantot dažas vienkāršas apmācības metodes, lai mācītu suni nesatraukties, ieraugot citus suņus. Suņu īpašnieki var izmantot šīs darbības, lai apmācītu dienesta suni vai sagatavot tos būt draudzīgiem dienas aprūpes iestādēs. Varat apmācīt suni ignorēt citus suņus, veicot šādas darbības:

1.Sagatavojiet pareizo aprīkojumu. Plānojiet paņemt līdzi visu aprīkojumu, kas nepieciešams, lai suni izvestu ērtā pastaigā, kā arī apmācību rīkus pozitīvai pastiprināšanai. Izmantojiet kaklasiksnu un pavadu, ar kuru suns jūtas ērti. Iegādājieties gardumus, ko suns mīl, un klikeri, lai palīdzētu savam sunim uzzināt, ka viņš kaut ko ir izdarījis pareizi.

2.Pastaigājieties bez traucējumiem. Sāciet ar suni parastu pastaigu, kur tuvumā nav citu suņu. Tas ir normāli, ja suņa uzmanība lido visos virzienos, īpaši, ja tas ir jauns kucēns. Ļaujiet viņiem izpētīt un iegūt enerģiju, un pēc tam pārejiet uz nākamo soli, lai sāktu suņu apmācību.

Foto: Pexels.com

3.Trenējieties apbalvot savu suni, kad to pasauc. Ik pa laikam apstājieties un nosauciet sava suņa vārdu. Atalgojiet savu suni un izmantojiet savu klikeri, ja tas skatās uz jums un paliek mierīgs, bet novērsieties un aizturiet atlīdzību, ja tas neskatās. Izmantojiet šo apmācības padomu, lai iemācītu suni “pamest” un saglabātu suņa uzvedību mierīgu un kontrolētu solo pastaigā.

Esiet pacietīgs un plānojiet to praktizēt vairākās pastaigās, īpaši, ja jums ir pārāk reaģējošs suns. Izvairieties no suņa pavadas vilkšanas un mēģiniet būt maigs vadītājs. Ja viņi kļūst pārmērīgi satraukti, iespējams, viņiem vajadzēs kādu laiku apgulties.

4.Sāciet staigāt attālumā no citiem suņiem. Kad esat apmācījis savu suni apstāties, nomierināties un atstāt priekšmetus pastaigās, varat sākt lēnām staigāt apkārt citiem suņiem no attāluma. Jūs varētu sākt, pastaigājoties no attāluma pa suņu parku, kur kucēns var redzēt citus suņus no tālienes. Izmantojiet savu klikeri un vērtīgos gardumus, lai pievērstu viņu uzmanību jums, kad pamanāt, ka viņu uzmanību novērš otrs suns, kas atrodas tālumā.

Foto: Pexels.com

5.Pamazām virzieties tuvāk citiem suņiem. Vairāku dienu un suņu pastaigu laikā sāciet tuvināties citiem suņiem, vienlaikus izmantojot pozitīvu pastiprinājumu, lai pievērstu viņa uzmanību jums. Galu galā jūs varat staigāt apkārt citam draudzīgam suni un izmantot savu jauno apmācību, lai iemācītu viņam atstāt otru suni vienu. Pēc daudzām apmācībām vajadzētu būt iespējai staigāt apkārt citiem suņiem un cilvēkiem, vienlaikus saglabājot kontroli.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais