Daži vērā ņemami triki, kā pareizi ievērot diētu?

© Foto: pixabay.com

Vienkārši, pieejamiem triki, kas palīdz uzturēt formu un veselību, kā arī palīdzēs izvairīties no nepieciešamības pēc profesionālas palīdzības. Dzeriet ūdeni, ēdiet siltus ēdienus, samaziniet neveselīgu pārtiku, labi izgulieties – tie ir tikai daži padomi no garā saraksta.

Uzraugiet savu ūdens kvalitāti

Foto: pixabay.com

Dzeriet labas kvalitātes svaigu ūdeni: apmēram 2-3 litrus dienā. Padoms ir banāls, bet joprojām atbilstošs. Priekšroka tīram, nevis vārītam ūdenim, kas bagātināts ar minerālvielām: kāliju, magniju, nātriju, kalciju, cinku. Vārīšanās procesā visi nepieciešamie mikroelementi tiek iztvaicēti un ūdens kļūst “miris”, t.i., nederīgs. Regulējot ūdens bilanci, var paātrināt vielmaiņu un ievērojami samazināt svaru.

Ēd un dzer siltu ēdienu

Foto: pixabay.com

Trenējiet sevi nedzert pārāk aukstus vai karstus dzērienus un ēdienus. Aukstums pārtrauc fermentu darbību, un karsts ēdiens izjauc gremošanas orgānu tonusu.

Samaziniet neveselīgu pārtiku

Foto: pixabay.com

Visus rafinētos ēdienus un saldos gāzētos dzērienus ēdienkartē iespēju robežās samaziniet. Īpašu uzmanību pievērsiet šādiem produktiem: milti, rafinēti rīsi, graudaugi, cukurs, čipsi, krekeri un viss, kas satur cukuru. Rūpnieciskā rafinētā cukura vietā iesaka izmantot topinambūru sīrupu, medu, žāvētus augļus, saldos augļus un dārzeņus vai kādu dabīgu saldinātāju.

Kārtīgi sakošļāt

Ēdienu kārtīgi jāsakošļā, jo labi sakošļāts jau ir pussagremots. Ir ieteikums košļāt līdz 33 reizēm, taču tas ir atkarīgs no ēdiena konsistences, un jākoncentrējas uz garšu: jākošļā, līdz ēdiens zaudē garšu un kļūst šķidrs. Starp citu, ir zinātniski pierādīts, ka ar pamatīgu košļāšanu cilvēks ātrāk iegūst sātu un ēd par 20-30% mazāk.

Neēdiet aiz garlaicības

Foto: pixabay.com

Vienmēr ēdiet tikai tad, kad esmu izsalcis. Vajag ieklausīties savā ķermenī un neļauties emocijām. Galu galā ļoti bieži mums nav vajadzības pēc ēdiena, bet rodas kāda situācija un ķermenis dod signālu nepatīkamo situāciju atrisināt ierastajā veidā, ēdot konfektes un tādējādi mākslīgi uzlabot garastāvokli. Bet diemžēl eiforija ātri pāriet un vajadzīgs jauns dopings un tā bezgalīgi. Iemācieties sajust un novirzīt savu uzmanību.

Uzraugiet savu miega kvalitāti

Foto: pixabay.com

Guliet vismaz 7-8 stundas. Miega laikā ķermenis atjaunojas. Kvalitatīvs miegs var samazināt sirds slimību risku un uzlabot koncentrēšanos un smadzeņu darbību. Pat miega laikā izdalās hormoni, kas kontrolē apetīti un vielmaiņu, kas nozīmē, ka jūs mazāk pārēdīsiet.

Ēdiet pēc grafika

Nekad neēdiet vēlāk kā 2-3 stundas pirms gulētiešanas. Naktīs samazinās kuņģa sulas un enzīmu ražošanas aktivitāte un attiecīgi palēninās gremošana, slikti sagremojas ēdiens un organisms ir spiests strādāt pelnītās atpūtas vietā. Tie, kas ēd naktī, ievērojami palielina diabēta un ēšanas traucējumu risku.

Pievienojiet diētai zaļos salātus

Foto: Pexels.com

Katru dienu apēdiet vienu lielu salātu porciju vismaz vienā ēdienreizē. Salātu lapas ir neaizstājamas cilvēka bioloģiskajā uzturā. Zaļās lapas apgādā organismu ar kompleksiem proteīniem, vitamīniem, daudziem sārmainiem sāļiem, īpaši dzelzi un kalciju viegli sagremojamā veidā. Uzturā vienmēr jābūt dabiskai jēlbarībai - dārzeņi, sēklas, rieksti, sēklas, augļi.

Padomi, kas palīdzēs ātri nomest svaru, lasiet šeit.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais