10 padomi palīdzēs ātri zaudēt svaru — pārbaudiet paši

© Foto: pixabay.com

Mūsdienās ir izstrādātas daudzas metodes svara zaudēšanai, taču, neskatoties uz to, papildu kilogramu problēma joprojām ir aktuāla.

Tomēr ir efektīvas svara zaudēšanas metodes, kas prasa tikai nelielu piepūli.

1.Dzeriet dzērienus bez cukura

Foto: pixabay.com

Jā, parastais ūdens negaršo tik labi kā cukurotas sulas vai gāzēti dzērieni, taču ūdens nesatur kalorijas un līdz ar to neveicina svara pieaugumu. Turklāt ūdenim ir svarīga loma ķermeņa vielmaiņas procesu iedarbināšanā, kas palīdz zaudēt svaru. Ir pat ieteikums: dzert apmēram 2-3 litrus ūdens dienā. Bet paturiet prātā, ka tā apjoms ir atkarīgs no ķermeņa individuālajām vajadzībām.

2.Izvairieties no “slēptā” cukura ēdienā

Foto: pixabay.com

Ņemiet vērā slēptos cukurus, kas atrodami tādos pārtikas produktos kā jogurts, biezpiens un pat nesaldinātas mērces, piemēram, kečups vai salātu mērces. Lai izvairītos no pārmērīga cukura patēriņa, ir svarīgi rūpīgi izlasīt pārtikas produktu etiķetēs norādītās sastāvdaļas.

3.Ēdiet vairāk dārzeņu

Foto: pixabay.com

Tā vietā, lai ievērotu ekstrēmas diētas, mēģiniet ēst veselīgāk. Ja vēlaties ēst kaut ko saldu, labāk izvēlēties augļus un dārzeņus, kas ir bagāti ar vitamīniem, labvēlīgajiem elementiem un šķiedrvielām. Tie palīdz uzturēt veselību un labklājību. Taču saldos augļus labāk ēst dienas pirmajā pusē, jo tajos ir daudz cukura.

4.Neizlaidiet brokastis

Foto: pixabay.com

Vislabāk ir sākt savu rītu ar glāzi silta ūdens, kam seko bagātīgas brokastis. Ēdiens, ko iegūstam no olu kulteņa un siera sviestmaizēm, ātri tiek pārvērsts enerģijā, savukārt ēdieni, piemēram, kotlete vai šokolādes kūka, ko ēdat pirms gulētiešanas, tiek sagremoti lēnāk un sliktāk. Kvalitatīvas atpūtas vietā gremošanas sistēmai naktīs nākas pastiprināti strādāt, kas negatīvi ietekmē miega kvalitāti.

5.Ēšanas laikā aizveriet sociālos tīklus

Ja ēdat, skatoties televizoru vai pārlūkojot sociālos tīklus savā tālrunī, iespējams, neapzināti apēdīsiet vairāk, nekā vēlētos, zaudējot sāta sajūtu. Informācija, kas piesaista jūsu uzmanību, var likt jums ēst vairāk, nekā plānojāt. Tāpēc noliec savus rīkus un koncentrējies uz ēšanas procesu, lai justos paēdis.

6.Neļaujieties našķiem un uzkodām

Foto: pixabay.com

Pastāvīga vēlme našķoties var būt saistīta ar palielinātu fizisko aktivitāti, nepareizu uzturu vai ieradumu. Lai atrisinātu šo problēmu, var konsultēties ar ārstu, kurš palīdzēs noteikt cēloni un ieteiks piemērotus medikamentus vielmaiņas uzlabošanai un apetītes mazināšanai.

7.Nodarbojieties ar fiziskām aktivitātēm

Foto: pixabay.com

Fizisko aktivitāšu pievienošana savai ikdienas rutīnai var palīdzēt sasniegt svara zaudēšanas mērķus. Tā varētu būt joga, riteņbraukšana, skriešana vai vienkārši pastaigas. Ir svarīgi izvēlēties sporta veidu, kas sagādās prieku. Piemēram, peldēšana, batuts vai aerostiepšanās (stiepšanās šūpuļtīklos). Atcerieties, ka katrs treniņš tuvina labai figūrai.

8.Nesverieties katru dienu

Foto: pixabay.com

Vislabāk to darīt reizi 7-10 dienās, lai redzētu reālo svara dinamiku. Svars var svārstīties visas dienas garumā dažādu iemeslu dēļ, piemēram, dzeršanas paradumu, fiziskās slodzes, stresa, vannas istabas pārtraukumu un hormonālo svārstību dēļ.

Svēršanas vietā varat izmantot apkārtmēra mērīšanu, izmantojot centimetramēru, kas arī ļaus izsekot apjoma samazināšanas progresam problemātiskajās zonās.

9.Pārraugiet savu emocionālo stāvokli

Foto: pixabay.com

Vēl vakar tu ēdi saldumus un daudz ēdi, bet šodien pēkšņi pārgāji uz salātu lapu diētu. Šāda pēkšņa pāreja var radīt stresu ķermenim, tāpēc labāk mainīt diētu pakāpeniski. Tāpat ir svarīgi uzraudzīt savu psiholoģisko stāvokli, jo stress var negatīvi ietekmēt svara zaudēšanas procesu. Ja nepieciešams, konsultējies ar ārstu, kurš var ieteikt, kas palīdz tikt galā ar stresu un uzlabo vielmaiņu.

Foto: pixabay.com

10.Ievērojiet ikdienas rutīnu

Saglabājiet regulāru miega grafiku, dodieties gulēt un pamostieties katru dienu aptuveni vienā un tajā pašā laikā, tostarp nedēļas nogalēs. Režīma ievērošana palīdz samazināt stresa hormonu kortizola un leptīna līmeni, kas var traucēt vielmaiņu.

Svarīgi ir arī ievērot diētu, brokastis ieturēt ne vēlāk kā 10 no rīta, pusdienas un vakariņas ieturēt laikus, vakariņas ieturēt vismaz 4 stundas pirms gulētiešanas. Neliela izsalkuma sajūta pirms gulētiešanas var veicināt veselīgu apetīti no rīta.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais