Jaunmēness Vēža zīmē. Jūti. Sajūti. Izjūti.

© Foto: pixabay.com

Jauns mēness ir brīdis, kad Saule un Mēness satiekas vienā zodiaka zīmē. Pirmais jaunmēness, kas vienmēr iestājas pēc vasaras saulgriežiem, ir Vēža zīmē. Jaunmēness Vēža zīmē šogad iestāsies 6.jūlijā plkst. 01.57. 

Daba šobrīd ir pašā pilnbriedā, tveicē, karstumā. Un uzkarsuši ir arī cilvēki, tādēļ ikviens meklē vietu, kur atveldzēties. Vēzis pārstāv ūdens elementu un tā maigā, sievišķā enerģija aicina samazināt tempus, sajust sevi, atslābt un ienirt siltajos vasaras ūdeņos. Šis ir laiks, kas aicina vienkārši būt, būt ar sevi, ar savām sajūtām, vēlmēm, baudām.

Intuīcijas būtība

Foto: pixabay.com

Alkas pēc ūdens ir gan ārpusē, gan mums iekšā. Mūsu iekšējie ūdeņi ir mūsu sajūtas, emocijas, intuīcija. Vēzis ir dziednieks. Tas māca mūs kā dziedināt, atjaunot un uzpildīt sevi.

Lai iegūtu šīs prasmes, ir jasamazina temps, lai pilnībā varētu sevi sajust. Jo tikai brīdī, kad esam saplūduši ar sevi, savām sajūtām, saviem ūdeņiem, mēs sākam sadzirdēt savu intuīciju, kas ir mūsu katra unikālais un visspēcīgākais instruments.

Intuīcija veido tiešo kanālu ar bezgalīgo visuma gudrību un caur to var redzēt pagātni, tagadni un nākotni. Tajā nav baiļu, šaubu, neziņas vai nosodījuma. Intuīcija ir tīra un skaidra, tāpat kā mūsu būtība un tāds ir arī visums.

Stāsts par krabīšiem

Foto: pixabay.com

Staigājot gar jūras krastu, mēs bieži redzam krastā daudzos gliemežvākus. Tās ir krabju mājiņas, kas gaida savu jauno iemītnieku. Jūras krabīši piedzimst bez savām mājām. To pirmais uzdevums ir atrast savam izmēram piemērotu mājokli, kur tie turpina augt un jūtas pasargāti. Kad krabīši ir paaugušies un esošā māja ir kļuvusi par mazu, tie atstāj to un dodas jūrā meklēt jaunu gliemežvāku.

Un tā katru reizi, mainot savas gliemežvāku mājas, paši krabji aug lielāki un lielāki. Mainās krabji, mainās to mājas.

Un tāpat ir mums, cilvēkiem. Mēs gadu no gada augam un izaugam no esošās “mājas” un brīdī, kad jūtam, ka iepriekšējā “māja” sāk spiest, mēs intuitīvi meklējam jaunu. Un par to ir arī šis jaunmēness Vēža zīmē. Tas ir pirmais jaunmēness pēc Vasaras Saulgriežiem un iezīmē pāreju no pirmā pusgada uz otro.

Kādu dzīvi tu vēlies dzīvot un piedzīvot?

Foto: pixabay.com

Šis laiks liek atcerēties visus notikumus, situācijas, sarunas, kuras esam piedzīvojuši šajos sešos mēnešos. Kā mēs esam auguši, ko pieredzējuši, kādas atklāsmes guvuši, kādas virsotnes sasnieguši un arī kādās aizās iekrituši. Kas ir ienācis mūsu dzīvēs un kas ir aizgājis. Un kā caur šiem procesiem esam izauguši līdz šodienai.

Esam emociju būtnes un caur savām emocijām radām savu realitāti. Kas ir tās sajūtas un emocijas, kuras tu gribi vēl vairāk just un izjust nākamajos sešos mēnešos? Kāds tu pats gribi būt, ko paust, kādu enerģiju radīt no sevis?

Kādas vīzijas radu caur emocijām?

Foto: pixabay.com

Katru jaunu mēnesi Mēness atrodas citā zodiaka zīmē. Tā gada laikā izejot cauri visām 12 zodiaka zīmēm. Dažas zīmes mūs virza uz priekšu, citas - uz iekšu. Vēža jaunmēness mūs aicina iet dziļumā, sevī, pie savas dvēseles.

Tā enerģija māca mums just. Vēzis mudina mūs nomest bruņas un ļaut pilnībā izjust sevī katru emociju un tās nianses. Sajust, kurās ķermeņa daļās dzimst emocijas, kādi notikumi un apstākļi tās rada, kādi cilvēki tās ietekmē.

Kā es pats jūtos savā emociju pasaulē? Kādas vīzijas es radu caur savām emocijām? Kādus vēstījumus nes manas emocijas? Katrs cilvēks savā dzīvē piedzīvo visu emociju gammu - gan ceļošās, gan graujošās. Budistu kultūrā tiek uzskatīts, ka cilvēks var piedzīvot 108 dažāda veida emocijas un šis skaitlis tiek uzskatīt par sakrālu. Līdz ar to, arī mēs esam sakrālas būtnes, kas caur savu emociju amplitūdu radām tās realitātes, kas rezonē ar mūsu emocijām.

Foto: pixabay.com

Viss, kas ir realitātē, ir pašu radīts caur emocijām. Jo vairāk izprotam savas emocijas un jo vairāk veidojam sarunas ar savām emocijām, jo vairāk atklājam, ka tikai paši esam atbildīgi par to, kādu realitāti esam uzbūvējuši un ko savā dzīvē piesaistām.

Brīnišķīga prakse šajā laikā ir rakstīšana. Rakstot ar roku, mēs ļaujam savai dvēselei runāt. Un jo vairāk un biežāk mēs rakstīsim, uzdodot jautājumus un izrakstot atbildes nevis ar prātu, bet ļaujot sirdij runāt, atklāsim, ieraudzīsim un sadzirdēsim sevi no jauna. Vēzis ir saistīts ar mājām un tas aicina atkal un atkal atgriezties atpakaļ pie sevis mājās, būt savā spēkā un kodolā, drošībā un iekšējā mierā.

Dvēseles svarīgākais uzdevums

Foto: pixabay.com

Jaunmēness laikā Mēness nav redzams pie debesīm un caur šo tumsas laiku varam atgriezties tukšumā, kur radīt jaunus sākumus. Mēs varam izjust saikni starp sevi un plašo enerģijas lauku, ko veido visums.

Mēs varam dziedināt pagātni, radīt nākotni un sajust savu dvēseli tieši tagad un šeit. Mēs varam atminēties to, kāds ir mūsu dvēseles svarīgākais uzdevums.

Jūti un sajūti. Sajūti un izjūti. Izjūti un jūti. Atkal un atkal. Viss ir vienots vienā veselumā vienā aplī, vienā tevī. Dodies sevī, lai atklātu sevi no jauna.

Dzīvesstils

Šodien, kad iespēju ir daudz, mūsu ikdiena nav iedomāja bez satiksmes – gan uz sauszemes, gan gaisā. Ceļojumi cits par citu krāšņāki un aizraujošāki, bet, lai nonāktu kārotajā galamērķī, visērtāk un bieži vien arī lētāk būs, ja izvēlēsieties lidmašīnu. Taču ir indivīdi, kam lidošana un  vairāku stundu pavadīšana gaisā, sagādā nevis prieku, bet gan mokas.

Svarīgākais