Eksperti nosauc produktus, ko vislabāk ēst kopā

© Pixabay.com

Šīs vitamīnu kombinācijas ir vērts izmēģināt. Kādas produktu kombinācijas vajadzētu pievienot savam uzturam, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un vispārējo labsajūtu.

Vitamīni, minerālvielas, antioksidanti un augu pigmenti - tas viss mūsu organismā nedarbojas atsevišķi. Dažas vielas labāk uzsūcas kombinācijā ar citām, savukārt dažas, gluži pretēji, var traucēt šo procesu.

Tomāti un avokado

Eksperti atzīmēja, ka tomāti ir bagāti ar likopēnu. Tas ir pigments ar antioksidanta īpašībām. Tas labāk uzsūcas tauku klātbūtnē, ar kuriem bagāts ir avokado. Šī kombinācija ir ne tikai veselīga, bet arī labi sader ar salātiem, grauzdiņiem vai makaroniem.

Burkāni un olīveļļa

Burkāni ir beta-karotīna avots, kas ir A vitamīna priekštecis. Tāpat kā likopēns, beta-karotīns ir taukos šķīstošs, tāpēc tā uzsūkšanai ir svarīgi to kombinēt ar taukiem, piemēram, olīveļļu.

Foto: depositphotos.com

Spināti un citrusaugļi

Dzelzs no augu izcelsmes produktiem uzsūcas sliktāk nekā no dzīvnieku izcelsmes produktiem, bet C vitamīns ievērojami palielina tā uzsūkšanos. Pievienojiet spinātu salātiem apelsīna šķēles vai citrona sulas mērci, lai iegūtu spēcīgu enerģijas maisījumu.

Brokoļi un paprika

Abi dārzeņi ir bagāti ar C vitamīnu, bet brokoļi satur arī sulforafānu, vielu, kas pastiprina pretiekaisuma procesus. Tie īpaši efektīvi darbojas pāros, ja tiek veikta minimāla termiskā apstrāde.

Veselīgus dārzeņu pārus var pagatavot pat ārpus sezonas. Siltumnīcu dārzeņi un citas kultūras, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, nezaudē vitamīnus un ir tikpat veselīgi.

Modernās tehnoloģijas ļauj visu gadu audzēt tomātus, gurķus un papriku, kas pēc garšas, sastāva un izskata neatpaliek no vasaras ražas. Īpaši, ja runa ir par jaunās paaudzes siltumnīcu dārzeņiem, sacīja agronoms.

Svarīgākais