Vienkāršs triks gardākām brokastu pārslām

© Foto: pixabay.com

Lielākajai daļai cilvēku musli ir vienkārši brokastu sastāvdaļa. Tas ir ne tikai garšīgs, bet arī rada sāta sajūtu līdz pusdienām. Ar šo vienkāršo triku musli var garšot vēl labāk.

Lielākā daļa cilvēku dienu lieliski sāk ar musli. Tas galvenokārt sastāv no auzu pārslu, riekstu, sēklu, žāvētu augļu un svaigu augļu maisījuma. Musli piedāvā daudz ieguvumu veselībai, īpaši pateicoties tā uzturvielām bagātajām sastāvdaļām - tas satur šķiedrvielas, vitamīnus, olbaltumvielas un veselīgos taukus, kā arī citas lietas.

Katrai gaumei ir kaut kas piemērots, jo ir dažādas variācijas - sākot no klasiskās auzu pārslu musli līdz brokastu musli ar superproduktiem vai bezglutēna musli, iesaka Bunte.de.

Ar šo triku musli kļūst vēl gardāki

Musli jau tāpat ir ļoti garšīga, bet ar vienkāršu triku to var padarīt vēl garšīgāku. Visi, kas līdz šim ir izmēģinājuši šo triku, saka: musli garšo daudz labāk. Un kā tas darbojas? Tas ir ļoti vienkārši: musli ieliek bļodā bez piena. Pēc tam uz dažām minūtēm to ievieto saldētavā.

Pagaidām nav paskaidrots, cik ilgi pārslām vajadzētu palikt saldētavā. Tomēr arī kāda Buzzfeed portāla redaktore pārbaudīja šo triku - viņa atstāja savas pārslas saldētavā apmēram uz 30 minūtēm. Pēc tam vienkārši bļodā ielej pienu, un to var baudīt.

Foto: pixabay.com

Nav svarīgi, kāda veida musli tas ir - der jebkura šķirne. Iepriekš atdzesētas auzu pārslas garšo ievērojami labāk. Turklāt pienam vajadzētu ilgāk palikt aukstam, pateicoties atdzesētajam muslim. Ar šo triku muslis, visticamāk, tik ātri nepārvērtīsies putrā.

Uzmanieties no gataviem produktiem

Bet esiet uzmanīgi: lai gan musli tiek uzskatīta par veselīgu, jābūt uzmanīgiem ar gataviem produktiem no lielveikala. Tie bieži satur daudz cukura un tāpēc ir īstas kaloriju bumbas. Arī šokolādes skaidiņas un nugas pārslas liecina, ka musli varētu būt drīzāk salds našķis, nevis sabalansētas brokastis.

Foto: pixabay.com

Dažus cukurus var atpazīt tikai no pirmā acu uzmetiena - to nosaukumi uz iepakojuma ir, piemēram, dekstroze, glikoze, saharoze, fruktoze, maltodekstrīns, miežu iesala ekstrakts vai invertcukura sīrups.

Tāpēc eksperti iesaka vienkārši pagatavot musli pašam - tādā veidā kontrolējat sastāvdaļas.

Svarīgākais