Šķidrais zelts - medus. Kā to pareizi uzglabāt?

© unsplash.com

Medus ir pazīstams ar savu zeltaino nokrāsu un plūstošu tekstūru, kā dēļ to nereti dēvē par škidro zeltu, taču tā labās īpašības ātri izzūd, produktam kristalizējoties, ja to nepareizi uzglabā. Par to, kur vislabāk uzglabāt šo dabīgi saldo produktu, lai tas nepārvērstos cukura kristālos, raksta “Express”.

Medus kristalizācija ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki izmet labu produktu, taču no tās var viegli izvairīties, ja zināsiet šo noslēpumu.

"Viss neapstrādāts medus laika gaitā kristalizēsies, bet medus veids, uzglabāšanas metode un temperatūra ietekmē kristalizācijas ātrumu," sacīja “Asheville Bee Charm” medus eksperti.

unsplash.com

Iespējams, vissvarīgākais faktors, kas to ietekmē, ir temperatūra, taču to ir visgrūtāk kontrolēt. Pēc medus ekspertu domām, kristalizācija zemākā temperatūrā notiek daudz ātrāk, it īpaši, ja temperatūra nokrītas zem 10 ° C.

"Neglabājiet medu vēsā pagrabā vai neapsildītā telpā," atzīmēja eksperti.

Šī iemesla dēļ medu nevajadzētu uzglabāt tādās vietās kā pagrabs, garāža un saimniecības telpas, kur parasti ir zemāka temperatūra.

Lai medus saglabātu šķidru konsistenci, vislabāk to uzglabāt istabas temperatūrā, ap 10-21°C. Vēss, sauss skapis, iespējams, nodrošinās optimālus apstākļus.

unsplash.com

“Asheville Bee Charmer” komanda ieteica neiepakot medu plastmasā, jo tas ir poraināks materiāls nekā stikls un, visticamāk, ļauj mitrumam iziet cauri, kas veicina kristalizāciju. Stikla trauki labāk saglabās mitrumu medū, ja vāks būs cieši noslēgts.

Tomēr, ja konstatējat, ka jūsu medus jau ir izkristalizējies, jums tas nav jāizmet - arī tādā medū nav nekā slikta.

Lai mīkstinātu medu, nepieciešams tikai silts ūdens un neliela bļoda. Ielejiet bļodā siltu ūdeni, ievietojiet tajā medus burku un pievienojiet vairāk ūdens, līdz tas nosedz apmēram trīs ceturtdaļas no burkas. Ar tējkaroti viegli un nepārtraukti maisiet medu, līdz tas atgūst šķidru konsistenci.

Dzīvesstils

Karamelizēti banāni ar mandeļu skaidiņām - tas ir debešķīgi gards un neticami viegli pagatavojams deserts dzīves baudītājiem - visiem tiem, kas meklē izcilas garšas, bet nevēlas piepūlēties! Ar recepti dalās Nigel Slater no “The Guardian” komandas.