Labākas alternatīvas tējas maisiņiem

© Foto: pixabay.com

Tējas maisiņiem ir divas galvenās alternatīvas. Pirmā ir beramo lapu tēja. Bet, ja tiešām nevarat atteikties no tējas maisiņiem vai daudz esat kustībā un pārbraucienos, tad vienmēr varat pagatavot tējas maisiņus pats.

Labākais tējas maisiņu mīklas atrisinājums ir vienkārši pāriet uz tēju bez maisiņa. Tas var šķist sarežģīti, taču viss, kas nepieciešams, ir sietiņš un nedaudz beramo lapu tēja.

Beramā tēja

Foto: pixabay.com

Tikai šī alternatīva vien radīs milzīgas izmaiņas jūsu tējas rituālā. Pat dažas vidējas šķiras beramo lapu tējas pārspēj dažus no dārgākajiem tējas maisiņiem, raksta nioteas.com.

Pagatavojiet paši savus tējas maisiņus

Ja jums patiešām ir jāturpina lietot tējas maisiņi, iesaka izmantot savus. Tāpat kā gatavojot savu ēdienu, arī tējas maisiņu pagatavošana ļauj patiešām kontrolēt, kas nonāk krūzēs un ķermenī. Mēs iesakām izvēlēties atkārtoti noslēdzamu zīda tējas maisiņu.

Tādi ir izplatīti Japānā. Tējas maisiņā var izmantot augstas kvalitātes birstošo lapu tēju un noslēgt to bez līmes vai skavām. Tā var nebūt tikpat laba kā vaļējas lapas, taču tā joprojām ir lielā attālumā no masveidā ražotajiem tējas maisiņiem.

3 iemesli, kāpēc lieliska zaļā tēja nebūs tējas maisiņos

Foto: pixabay.com

Tējas maisiņi ne tikai kaitē jūsu veselībai, bet arī kaitē jūsu garšas kārpiņām. Ir svarīgi atrast tēju, kas patiesi garšo, un atklāsiet, ka birstošo lapu tēja gandrīz vienmēr pārspēj tējas maisiņus.

1.Tējas maisiņos ir daudz zemākas kvalitātes tējas lapas

Pirmais un vissvarīgākais punkts, kas jāņem vērā, ir fakts, ka tējas maisiņos mēdz būt daudz zemākas kvalitātes lapas nekā birstošo lapu tējai. Lai tējas maisiņā nonāktu lielas tējas lapas, tās ir jāsadala, un tāpēc tās zaudēs daudz ēterisko eļļu, kas ir atbildīgas par tējas sarežģītajām garšām un aromātiem. Ražotājs, kas ražo augstas kvalitātes tēju augstākās kvalitātes tirgum, nekad netērētu lapas tējas maisiņā, tāpēc visas pasaulē labākās tējas ir paredzētas lietošanai lapās.

Tējas maisiņi ir izgatavoti, ņemot vērā ikdienas tējas dzērāju, un tāpēc tie tiek ražoti masveidā, izmantojot lētākas lapas. Tējas maisiņus bieži gatavo no tējas ražošanas procesa pārpalikumiem. Tos var izgatavot no vēlākām ražām ar mazāk barības vielu vai satur vecākas lapas, stublājus vai citu augu materiālu. Irdeno lapu un tējas maisiņu garša nevarētu būt savādāka, jo tējas maisiņiem ir plakana un rūgta garša, bet beramo lapu zaļajai tējai ir salds un sarežģīts garšu sortiments.

2.Tējas maisiņi ir mazāk efektīvs tējas pagatavošanas veids

Pat ja tējas maisiņam izmantotu augstas kvalitātes lapas, pats tējas maisiņš ir mazāk efektīvs tējas pagatavošanas veids. Tējas lapām ir nepieciešams daudz vietas, lai tās atvērtos un pilnībā atbrīvotu savu garšu ūdenī. Ja tie ir saspiesti nelielā telpā, piemēram, tējas maisiņā, garša kļūst vājāka. Šis ir otrs galvenais iemesls nelietot tējas maisiņu.

Foto: pixabay.com

Ja vēlaties pagatavot beramo lapu tēju tējkannā, tad lapām jābūt vairāk vietas, lai tās atvērtos. Pēc tam var vienkārši ielejiet tēju no tējkannas, un iebūvētais filtrs neielaidīs lapas jūsu tasē. Izplatīts nepareizs priekšstats par beramo lapu tēju ir tāds, ka lapas ir jādzer kopā ar tēju, taču ir daudz rīku to filtrēšanai. Vienkāršākais ir izmantot metāla sietiņu, lai aizstātu tējas maisiņu.

3.Tējas maisiņi ietekmē tējas garšu

Trešais iemesls nelietot tējas maisiņus ir tas, ka paši tējas maisiņi var ietekmēt dzēriena garšu. Neaizmirstiet, ka, gatavojot tēju ar tējas maisiņu, jūs arī uzlejat karstu ūdeni uz papīra un plastmasas. Tāpēc daudziem tējas maisiņiem ir kartona garša. Kartona garšu rada ne tikai zemas kvalitātes tējas lapas, bet arī maisiņa papīrs.

Foto: pixabay.com

Papildus papīram lielākā daļa tējas maisiņu bieži tiek noslēgti kopā ar kāda veida līmi. Šī līme ir izgatavota uz plastmasas bāzes, un to var viegli izvilkt ar ūdeni, īpaši karstu ūdeni. Uz tējas maisiņa ir arī skavas un auklas, kas var negatīvi ietekmēt garšu. Jūs vēlaties izvairīties no visiem šiem materiāliem un vienkārši pagatavot tēju tradicionālā veidā, izmantojot māla tējkannu, nedaudz ūdens un dažas lapas.

Daudziem cilvēkiem to būs grūti dzirdēt, un gandrīz katrs nopietns tējas dzērājs sāka ar tējas maisiņiem, tāpēc visi saprotam, ka var būt grūti to mainīt. Kad pagaršosiet beramo lapu tējā, atradīsiet tikai daudz vairāk garšas, daudzveidības un aromātu.

Lasi arī: Vai tēja maisiņos kaitē organismam?

Svarīgākais