Vai tēja maisiņos kaitē organismam?

© Foto: pixabay.com

Tējas maisiņš ir pirmā pieredze, ko daudzi no mums gūst, iepazīstoties ar tēju, taču, lai patiesi izjustu tējas pasauli, ir jāmeklē beramā lapu tēja. Ir daudz iemeslu, kāpēc jāizvairās no tējas maisiņiem, kad runa ir par vidi un tējas pagatavošanu. Kas tad padara tējas maisiņus toksiskus?

Lielākā daļa tējas maisiņu ir izgatavoti no neilona, ​​plastmasas vai balināta papīra. Daudzus tējas maisiņus pēc tam arī aizzīmogo ar līmes veidu. Kad uzdod jautājumu, vai tējas maisiņi ir kaitīgi, patiešām ir jāaplūko atsevišķi materiāli, kas izmantoti katra veida pagatavošanai, raksta nioteas.com.

Kamēr vecmodīgi tējas maisiņi ir izgatavoti no papīra, daudzi jaunāki tējas maisiņi ir izgatavoti no plastmasas. Lai gan plastmasa “nekusīs”, liekot to karstā ūdenī, tā korodēs un tējā izdalīs mikroplastmasu. Arī papīra tējas maisiņi nav nekaitīgi. Lai gan tie ir izgatavoti no papīra, tas bieži vien ir balināts papīrs, un tējas maisiņi bieži ir aizzīmogoti ar skavām vai līmi, un abiem tiem var būt kaitīga ietekme.

Kas padara tējas maisiņus toksiskus?

Foto: pixabay.com

Runājot par jautājumu, vai tējas maisiņi ir kaitīgi mums un veselībai, ir svarīgi pievērst uzmanību mikroplastmasai. Nesen tika atklāts, ka vienā tējas tasē var izdalīties 11,6 miljardi mikroplastmasas un 3,1 miljards nanoplastmasu.

Šīs mikroplastmasa izdalās, karstajam ūdenim mijiedarbojoties ar tējas maisiņu. Izdzerot tasi tējas, jūs uzņemat plastmasu. Lai gan tā ir ļoti maza daļa, tā tomēr sasummējas no izdzertā tējas daudzuma.

Papīra, plastmasas un neilona tējas maisiņu kaitīgā ietekme

Neilons ir izplatīta tējas maisiņu sastāvdaļa, jo tam ir augstāka siltuma tolerance nekā plastmasai, taču to joprojām var noārdīties ar verdošu ūdeni. Kā jau tagad var pamanīt, verdošs ūdens un ķimikālijas īsti neder kopā.

Plastmasas tējas maisiņi, protams, ir vissliktākie. Plastmasa, ko izmanto plastmasas tējas maisiņu izgatavošanai, ir polietilēns, un tas pats, ko izmanto pārtikas preču maisiņu izgatavošanai. Šis materiāls ir patiešām problemātisks, ja to iegremdē verdošā ūdenī vai pat siltā ūdenī.

Foto: pixabay.com

No virsmas var šķist, ka papīra tējas maisiņi ir veselīgākā alternatīva, taču tas var būt maldinoši. Tas ir tāpēc, ka papīra tējas maisiņus gandrīz vienmēr apstrādā ar balinātāju, lai tie kļūtu balti. Šajā balināšanas procesā tiek izmantotas tādas ķīmiskas vielas kā hlora dioksīds. Lai gan šis triks tiek izmantots, lai tējas maisiņi izskatītos tīri un tīri, patiesība ir pretēja.

Tātad, vai tējas maisiņi ir kaitīgi jums? Tas ir atkarīgs no tā, no kā tie ir izgatavoti, taču šķiet, ka ir.

Var teikt, ka papīra, plastmasas un neilona tējas maisiņiem ir divas galvenās kaitīgās ietekmes gan uz veselību, gan uz mūsu planētu.

Lai gan ir vajadzīgi vairāk pētījumu, šķiet, ka mikroplastmasa nonāk mūsu pārtikas ķēdē un līdz ar to arī mūsu gremošanas sistēmā. Pamatojoties tikai uz mikroplastmasu, tas tā varētu šķist. Sliktās ziņas ar to nebeidzas, mēs pat neesam apskatījuši ietekmi uz vidi.

Materiāls

Foto: pixabay.com

Tējas maisiņos esošais materiāls kaitē ne tikai garšai, bet arī videi. Vēl viens iemesls nedzert tējas maisiņus ir tas, ka tie ir vides katastrofa. Tiek lēsts, ka Lielbritānijā vien katru dienu tiek izdzerti 100 miljoni tasīšu tējas. Tā kā 96% no tiem ir tējas maisiņi, katru gadu tiek izmesti 35 miljardi tējas maisiņu.

Tas nav tikai papīrs, bet daudzos gadījumos tas satur kaitīgu plastmasu. Ir arī svarīgi ņemt vērā, ka daudzi tējas maisiņi ir iesaiņoti atsevišķi, radot vēl vairāk materiāla. Labs veids, kā samazināt visus šos papildu atkritumus, ir pāriet uz beramo lapu tēju. Lapu tēja ir daudz efektīvāka iepakošanas ziņā, un, kad esat pabeidzis ar tēju, varat vienkārši kompostēt lapas.

Tējas maisiņi arī tiek izmesti pēc vienas lietošanas reizes. No otras puses, birstošo lapu tēju var atkārtoti izmantot daudzos dažādos laikos. Dažas tējas var pat uzlabot ar otro vai trešo reizi, piemēram, fukamushi sencha, kas kļūst vēl spilgtāka zaļā nokrāsa ar spēcīgākām garšas notīm.

Labāk ir baudīt mazāku daudzumu patiešām pārsteidzošas tējas nekā lielāku daudzumu nedaudz aplaistītas tējas.

Mazliet par vēsturi

Foto: pixabay.com

Tēja ir dzēriens, ko plaši patērē Turcijā, Īrijā un Apvienotajā Karalistē. Tam ir daudz garšu, papildinājumu un variāciju. Šis ir dzēriens, ko sākotnēji sāka lietot Ķīnā 2737. gadā p.m.ē., ko pēc tam 16. gadsimtā Austrumindijas ceļotāji nogādāja Apvienotajā Karalistē un Amerikā.

Ir teikts, ka ASV bija tā, kas pirmo reizi izgudroja tējas maisiņus 1908. gadā, tas bija Tomass Salivans. Un vēl viens stāsts apgalvo, ka Ķīna pati izgudroja tējas maisiņus, lai saglabātu tējas aromātu Thang dinastijas laikā.

Lietoto tējas maisiņu izmantošana

Arī lietoti zaļās, kā arī melnās tējas maisiņi var būt ļoti noderīgi, nevis vienkārši izmesti atkritumu tvertnē, radot vides piesārņojumu.

1.Zaļais - dārzam.

2.Atbrīvojies no smakojošiem apaviem un paklājiem.

3.Notīrīt brilles.

4.DIY pedikīrs un matu kondicionieris.

6.Palīdz noņemt taukus no traukiem.

7.Var izmantot kā gaisa atsvaidzinātāju.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais