Uztura speciālisti atklājuši saldējuma negaidītās īpašības

© Foto: pixabay.com

Saldējumam piemīt negaidītas labvēlīgas īpašības, īpaši salīdzinājumā ar citiem saldumiem, kuriem nav uzturvērtības, vēsta Tengri Life, atsaucoties uz Daily Mail. Izdevums citē ASV uztura speciālistu Šellijas Balsas un Stefānijas van Zelfdenas viedokļus.

Tiek uzskatīts, ka divas trešdaļas no saldējuma tases ir labs kalcija avots, kas palīdz stiprināt kaulus un muskuļus. Atkarībā no zīmola daži saldējumi satur apmēram sešus gramus olbaltumvielu vienā porcijā, kas ir salīdzināms ar vienas olas olbaltumvielu saturu.

"Olbaltumvielu un mērena tauku līmeņa kombinācija arī palēnina cukura izdalīšanos asinīs, kas novērš glikozes līmeņa lēcienus, kas saistīti ar diabētu," teikts rakstā.

Foto: pixabay.com

Tajā paskaidrots, ka, lai gan cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs no saldējuma var būt zemāka par konfekšu ēšanas izraisīto līmeni, tā joprojām ir viegla un laika gaitā var nodarīt kaitējumu. Tāpēc saldējumu nevajadzētu lietot pārmērīgi.

Viena porcija satur arī divas trešdaļas no pieaugušajiem ieteicamās ikdienas cukura devas, un lielākā daļa cilvēku neapstājas tikai pie vienas porcijas.

Tomēr uztura speciālisti uzskata, ka saldējums ir pārāks par citiem mazāk barojošiem desertiem.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais