Ko sēt jūlijā? Dārza darbu otrais vilnis

© unsplash.com

Redīsi, spināti, salāti, diļļu sēklas – ko vēl paspēt? Lai arī vasara jau rit pilnā sparā, tas nenozīmē, ka dārza sezona tuvojas beigām. Tieši otrādi – jūlija sākums ir lielisks brīdis dārza otrajam vilnim. Daudzi dārzeņi un zaļumi aug ātri un ir pateicīgi atkārtotai sējai, sniedzot ražu vēl pirms rudens. Lūk, ko vari sēt jau tagad, lai no zemes līdz šķīvim vēl paspētu izaudzēt svaigus labumus, raksta “growveg.com” eksperti.

Salāti - atkārtotā sēja

Salāti aug ātri un jūlijā dīgst bez kaprīzēm. Sēj mazās devās ik pēc pāris nedēļām - tas nodrošinās nepārtrauktu ražu. Paturi augsni mitru un pasargā no karstuma ar vieglu noēnojumu.

Redīsi - ātrā raža

Redīsi ir īstie vasaras ekspress-ražotāji - no sēšanas līdz novākšanai paiet vien 3-4 nedēļas. Vēl vari tos paspēt iestādīt vairākas reizes, līdz pat augustam.

unsplash.com

Spināti - arī tad, ja nav karstuma

Spināti nemīl pārkaršanu, tāpēc arī jūlija sākums ļauj sākt jaunu sējas vilni. Izvēlies ātraudzīgas šķirnes un sēj retāk, lai augiem ir vieta elpot.

Diļļu sēklas - aromāts vēl rudenī

Ja pirmās dilles jau izlietotas, jūlija sējums nodrošinās svaigu smaržu augustā un sēklas rudenī. Diļļu sēklas izmanto marinēšanai, zupām vai kā ārstniecisku tēju.

Pexels.com

Ko vēl paspēt?

Mangolds - krāsains un izturīgs, lieliski aug līdz vēlam rudenim.

Ķīnas kāposti un rukola - piemēroti atkārtotai sējai, ja laisti regulāri.

Burkāni (agrīnās šķirnes) - sēti jūlijā, tie būs gatavi uz rudens sākumu.

Zaļie lociņi un puravi - priecēs vēl šajā sezonā.

Pexels.com

Jūlija sākums ir iespēja dārza sezonu pagarināt un ražu divkāršot. Izmanto otro elpu, lai turpinātu audzēt zaļumus, redīsus un citas labas lietas. Ar pareizām izvēlēm un regulāru laistīšanu joprojām var iegūt ko svaigu un garšīgu uz sava galda.

Dzīvesstils

Ananass ir ne tikai garšīgs tropu auglis, bet arī vērtīgu uzturvielu avots. Ananasus var ēst un baudīt kā daļu no sabalansēta uztura vairākos veidos. Tos var lietot neapstrādātus, grilētus vai ceptus. Tos bieži pievieno smūtijos, saldējuma konditorejas izstrādājumos, salsās, dzērienos un citur.

Svarīgākais