Kad mēslot horetenzijas? Ekspertes padomi

© Foto: pixabay.com

Tiem, kuri šogad vēlas izmēģināt bagātīgu hortenziju ziedēšanu, izmantojot tikai organisko mēslošanu, sāciet ar kūtsmēslu (komposta) kūdras maisījumu.

Pirmā mēslošana

Organiskie mēslojumi - komposts, kūdra, labi sadalījušies kūtsmēsli, augsnes skābināšanas pasākumi - var tikt iestrādāti jau ļoti agri, tiklīdz augsne ir atkususi. Tie darbojas pakāpeniski un nekaitē augam pat aukstākā laikā.

Pievienojam mikrobioloģiskos līdzekļus, kad diennakts temperatūra apmēram +80C.

Sintētiskie minerālmēslojumu (piemēram, NPK) gan šķīstošos, gan granulētos lieto tikai tad, kad hortenzijai sāk atvērties lapiņas (“veras vaļā no konusa stadijas kā redzam fotoattēlā!!!) un diennakts vidējā temperatūra ir pārsniegusi +10°C.

Tikai tad saknes spēj uzņemt barības vielas un mēslojums patiešām palīdz, nevis kaitē.

Tiem, kuru vēlas piebarot ar sintētiskajiem minerālmēslojumiem, iesaku gaidīt šos nosacījumus: lapiņas atvēršanās un diennakts vidējo temperatūru +10°C, bet līdz tam palutināt hortenziju ar kūtsmēslu (kompostu) un skābās kūdras maisījumu.

Bet tiem, kuri šogad vēlas izmēģināt bagātīgu ziedēšanu, izmantojot tikai organisko mēslošanu, sāciet ar kūtsmēslu (komposta) kūdras maisījumu un pie +10°C un lapiņu vēršanās stadijā aplej ar zāļu vircu, kuras pagatavošanu rādu mūsu video.

Cik bieži mēslot?

Līdz Jāņiem vari ik pa 2-3 nedēļām atšķaidot vircu 1/10 ar ūdeni.

Pirmais pavasara mēslojums ir kā pamats visai sezonai - dod to īstajā brīdī.

Vēlāk mēslosim tad, kad hortenzijas sāks veidot ziedpumpurus - platlapu un kokveida hortenzijai agrāk, skarainai ap Jāņiem.

Tad mēslosim ar citiem sintētiskajiem mēslojumiem un vairs nederēs iemīļotais violetais kristalons. Jo tad būs nepieciešami mēslojumu ar palielinātu fosfora daudzumu.

Dzīvesstils

Karstā vasaras dienā ledus tēja ir īsts glābiņš – veldzējoša, atsvaidzinoša un arī veselīga! Tā vietā, lai izmantotu cukuru vai mākslīgi saldinatus sīrupus, mājās vari pagatavot dabīgu tējas koncentrātu – sīrupu, ko glabāt burciņā un lietot pēc vajadzības. Un pats labākais – šis dzēriens iztiek bez cukura! Ar recepti dalās “simpleveganblog.com”.

Svarīgākais