© Foto: pixabay.com

Daudzi dārzu saimnieki uzdod jautājumu, ko darīt, ja skujeņi ir veseli, bet pavasarī sāk palikt brūni, piemēram, tūjas, sudrabegles un citi.

Jāsagatavo šķīdums ar magnija sulfātu Garden center un Regreener. Jāizšķīdina 200 grami Garden center uz 10 litriem siltā ūdenī un Regreener viena tējkarote arī uz 10 litriem.

Foto: pixabay.com

Šis kokteilis ir labs šobrīd visiem skujeņiem, ja jūt, ka zaļuma ir pa maz, kokteilis ir kā paātrinātājs magnija dēļ, sērs ir kā viegls pretsēnīšu līdzeklis, bet Regreener iedos super paātrinājumu auga tālākai attīstībai, arī dzintarskābe (1 g uz 10 litriem) rāda labus rezultātus auga sakņu aktivizācijā. Šķīdums derēs arī vecākiem skujeņiem. Garden center produkta vietā var likt magnija sulfātu, kas praktiski ir viens un tas pats.

Šķīdumu smidzina caur skujām un tas kas paliek pāri, to uzlej uz auga saknēm. Augu pirms apstrādes ieteicams kārtīgi aplaistīt ar ūdeni 3 līdz 5 stundas pirms tam.

Iztīrīt no nobirām

Foto: Pexels.com

“Kokteilītis skujeņiem vienmēr var noderēt, bet vēlams pirms kaut ko uzliet uz saknēm mazliet pavingrot un apsekot tūjas no apakšas līdz augšai. Respektīvi, vai gadu gaitā sakņu kakls tūjai nav apbiris vai apbērts ar vecām nokaltušām tūju lapu nobirām vai veco zālienu, ko dažkārt paraušam zem tūjām, kad nav kur likt zāliena atliekas likt. Bieži vien tūju augšējā un vidējā daļā ir pilns ar veco lapu nobirumiem, kas neļauj gaisam iekļūt tūjas vainagā.

Iespējams, ka arī vajag akotus jeb lapas un augšējo daļu mazliet apgriezt,” iesaka dārzkopis Juris Zauers.

Sarunu ar Juri Zaueru par dāza darbiem pavasarī lasiet šeit.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv