2.lapa

Pianistes Diānas Zandbergas labdarības koncerts

Publicitātes foto

Sestdien, 29. aprīlī, plkst. 18.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā gaidāms pianistes Diānas Zandbergas (attēlā) labdarības koncerts “Gaismēnas”.

Koncertprogramma veltīta klavieru tembrālās bagātības atklāsmei.

Programmu ievadīs Daces Aperānes izsmalcinātais cikls “Gaismēnas”, kurā izmantoti citāti no Johana Sebastiana Baha Franču svītas si minorā, bet koncerta dramatiskā kulminācija būs Baha grandiozā Čakona no Otrās partitas vijolei solo re minorā vērienīgajā Feručo Buzoni pārlikumā klavierēm.

Atšķirīgas skanējuma krāsas un instrumenta iespējas atklās klaviermākslas ģēnija Ferenca Lista šedevrālie Franča Šūberta dziesmu pārlikumi klavierēm solo, kurus ungāru virtuozs atskaņoja koncertos Rīgā 1842. gada martā. Romantisma tēlainības iedvesmotas ir Rīgā dzimušā vācbaltu komponista Nikolaja fon Vilma miniatūras, kā arī Selgas Mences ekstātiskās “Vasaras vīzijas” un Imanta Zemzara «Kāda cita Ceļiniekfantāzija», kurā atsauce uz Franci Šūbertu ir tikai nosaukumā. Dubultvariāciju formā rakstītajā skaņdarbā Ludviga van Bēthovena solodziesma “Murkšķis” kontrastē ar brazīļu komponista Luisa Bonfā vilinošo un ilgpilno melodiju, džeza standartu “Karnevāla rīts” no kinofilmas “Melnais Orfejs”, kuras pamatā ir traģiskais mīlasstāsts par Orfeju un Eiridīki.

Pianiste, mākslas zinātņu doktore Diāna Zandberga ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras mācībspēks un Kopīgās profesionālās doktora studiju programmas mākslās direktore.

Ieeja bez maksas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā