Vērts apmeklēt!

Dejas balvas pasniegšanas ceremonija

Publicitātes foto

Starptautiskajā Dejas dienā, 29. aprīlī, plkst. 19.00 Rīgas cirkā ar tiešraidi Latvijas sabiedrisko mediju platformā lsm.lv norisināsies “Dejas balvas 2021-2022” pasniegšanas ceremonija.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā, ko reizi divos gados piešķir par sasniegumiem baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās. Trešās Dejas balvas ceremonijas veidotāji vēlas apliecināt katra žanra nozīmību un vienlaikus stiprināt gan dejas skatītāju, gan nozares pārstāvju izpratni par deju kā kopīgu darbības lauku, kurā visi iesaistītie pēta jaunas iespējas un robežas, tādēļ par šī gada vadmotīvu izvirzījuši ideālās formas meklējumus.

“Četras pašpietiekamas dejas jomas nosacīti it kā veido kvadrātu, taču kvadrāta stūri šķietami tiecas prom cits no cita. Ja kvadrātam pievienotu kustību - vai tas ar laiku nekļūtu par apli? Kustībā satiekas paralēlās līnijas, kuru krustošanās līdz šim šķitusi neiespējama; visi asie stūri tiek nogludināti, izveidojoties vienotai un bezgalīgai līnijai ar kopīgu telpu tās iekšienē. Tieši tādēļ šogad tiksimies aplī - vietā, kura izaicina kustībai un neļaujas stūrainumam vai nošķirtībai,” pauž ceremonijas režisore Paula Pļavniece.

Dejas balvas pasniegšanas ceremonijas veidotāju komandā ir arī režisores asistents Rūdolfs Gediņš (attēlā - Elīna un Rūdolfs Gediņi dejas izrādē “Ļoti labas minūtes Dailes teātrī, 2022) dramaturgs Klāvs Mellis, horeogrāfi Elza Leimane, mākslinieku apvienība “IevaKrish”, Lilija Lipora, Ilmārs Dreļs un Ruslans Ļevčenko-Gladins, scenogrāfe Liene Pavlovska, kostīmu mākslinieces Santa Matule un Simona Veilande, video projekciju mākslinieks un vīdžejs Toms Zeļģis, muzikālā noformējuma mākslinieks un oriģinālmūzikas autors Kārlis Tone, nomināciju video režisore un montāžas režisore Rūta Ronja Pakalne, gaismu mākslinieki Kristaps Bunga un Jūlija Bondarenko, skaņu mākslinieks Māris Liepa un citi.

“Dejas balvas 2021-2022” ceremonijā 29. aprīlī tiks pasludināti uzvarētāji 12 nominācijās, kā arī pirmo reizi tiks pasniegta Jauniešu žūrijas balva. Ar visiem nominantiem iespējams iepazīties Dejas balvas mājaslapā.

Balvu par mūža ieguldījumu saņems pedagoģe, horeogrāfe, Deju svētku virsvadītāja Ieva Adāviča un baletdejotāja, ilggadēja Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas pedagoģe Valērija Kutena.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā