Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Gupalo un Vilcāns, Ziedonis un Pauls, Znotiņš un Dišlere, Rudzinskis un Protektore

Latviešu un ukraiņu spēka dziesmas

Publicitātes foto

Trešdien, 3. maijā, plkst. 19.00 Kokneses kultūras namā uz koncertprogrammu “Tas ir laiks” aicina ukraiņu-latviešu mūziķi Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns.

Mūziķi Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns (attēlā) pirmo reizi satikās pirms gada, kad tapa himniskā dziesma “Resistence”. Katrīna pucēja vairāk nekā 40 mūziķus projektā “Latvia for Ukraine” un nejauši medijos atrada informāciju par Edgaru, kurš Krievijas iebrukuma dēļ bija spiests pamest savas mājas un darbu Kijevā un doties uz savu otro dzimteni - Latviju. Pavasarī abi piedalījās dažādos Ukrainas atbalsta koncertos, bet vasarā abi mūziķi sakomponēja radiohitu “Dur Prom”. Tam sekoja humoristiskā dziesma “Masas” un vērienīgā kompozīcija ar Māra Čaklā vārdiem “Kamēr pret sauli kāpu”.

Nu abi mūziķi ir nolēmuši iziet no ierakstu studijas un kopā kāpt uz skatuves, lai dotu spēku, cerību un gaišumu klausītājiem visā Latvijā. Katrīna un Edgars ir radījuši koncertprogrammu “Tas ir laiks”, kurā skanēs latviešu un ukraiņu spēka dziesmas. Tā būs mūzika no Zigmāra Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis”, Mārtiņa Brauna “Saule. Pērkons. Daugava”. Raimonda Paula mūzika, Imanta Kalniņa “Piena ceļš”", latviešu un ukraiņu slavenākās tautasdziesmas, Haralda Sīmaņa “Ezers”, Raimonda Tigula saviļņojošie opusi, kā arī Katrīnas un Edgara radītās dziesmas.

Nākamie koncerti: 10. maijā - Salas Tautas namā, 13. maijā - Mālpils muižā, 26. maijā - Mazmežotnes muižā.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā