2.lapa

Labākais Lietuvas iluzionists

Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 1. un 2. aprīlī, Rīgā, Iluzionisma teātrī/muzejā “Mystero” ar izrādi “Mantas Wizard Show” viesosies labākais Lietuvas iluzionists Mantas Žmuidinavičius.

“Manuprāt, šis laiks ir ļoti piemērots maģijai. Padomājiet paši, cik maģisku lietu mēs redzam sev apkārt! Taču mums joprojām patīk tie brīži, kad kaut kas mūs pārsteidz. Tāpēc maģija visā pasaulē ir tik ļoti populāra, turklāt tā atgādina, ka ir tik daudz lietu, par kurām neko nezinām un par kurām arī, iespējams, neko nevajadzētu zināt. Un tieši tādēļ pēc maģijas, burvestībām un noslēpumiem allaž būs pieprasījums,” saka Mantas.

“Tā kā “Mystero” ir iluzionisma muzejs, savā programmā esmu iekļāvis viena no pasaulē vecākajiem burvju trikiem jaunu versiju, tāpat noteikti būs skatāms skatītāju iecienītais triks ar vīna pudelēm. Zinu, ka pasaulē tas ir ļoti populārs, turklāt šis triks ir ļoti praktisks, tāpēc apsolu to iemācīt arī skatītājiem.”

Viņš arī atgādina, ka ir dzimis Viļņā - tajā pašā pilsētā, kur iluzionists, kurš izgudroja triku ar sievietes pārzāģēšanu uz pusēm. “Godinot šo faktu, arī manā programmā ir šis priekšnesums, tiesa, Rīgā demonstrēšu savu šā trika versiju, un tajā piedalīsies arī viena no ievērojamākajām lietuviešu balerīnām, par ko esmu ļoti priecīgs. Vēl kādā priekšnesumā būs ietverti tango elementi, jo vēlos, lai tajā būtu apvienoti dažādi mākslas veidi: maģijas vēsture, drāmas elementi un arī modernā maģija, nedaudz dejas un, protams, laba mūzika. Un viens priekšnesums būs sagatavots speciāli Latvijai. Negribu atklāt, kas tieši tajā būs redzams, taču droši varu apgalvot, ka tas ir vienīgais šāda veida triks pasaulē, kurā ietverti latviešu kultūras elementi,” savu programmu ieskicē iluzionists. Viņš arī piebilst, ka vienmēr ir gribējis, lai viņa uzstāšanās ir ne tikai maģijas šovs, bet iespēja komunicēt ar skatītājiem un radīt maģiskus stāstus: “Lai tā būtu gan maģija, gan teātris, gan kaut kas no “stand up” žanra, un pat tāda kā maģiskā terapija, kur dalos ar saviem sapņiem, smiekliem, un pat drāmu, un lai tas būtu apvienots vienā performancē.”

Mantas arī atgādina, ka ikviens viņa šovs ir atšķirīgs un ka nekad nav bijis divu vienādu šovu. “Katrā šovā ir atšķirīga enerģija, citi skatītāji, cita pieredze, kaut kas notiek citādāk. Tāpēc vienmēr skatītājiem saku: nāciet skatīties, jo tāds šovs būs tikai vienu reizi!”

“Mantas Wizard Show” Iluzionisma teātrī “Mystero” notiks:

Sestdien, 1. aprīlī, plkst. 15 un 18.30 un svētdien, 2. aprīlī, plkst.15.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā