2.lapa

Ziemeļmeitas kods

Publicitātes foto

No sestdienas, 18. marta, Talsu Galvenajā bibliotēkā būs skatāma izstāde “Ziemeļmeitas kods”. Izstādes atklāšana - pulksten 13.00.

Izstāde balstīta uz foto un stāstu grāmatu ar tādu pašu nosaukumu. Tajā melnbaltajās fotogrāfijās un stāstu formā ikviens aicināts kā lielā ģimenes albumā atrast gan iedvesmas, gan iedrošinājuma pavedienus, brīžiem skaistu, brīžiem smeldzīgu atmiņu nopūtās.

Una Taal foto zibšņos notvērusi gan labi zināmas, gan šaurākā lokā atpazīstamas, bet vienlīdz īpašas sievietes, savukārt Kristīne Kutuzova grāmatā iekļāvusi septiņus stāstus gan latviešu, gan angļu valodās.

Grāmata “Ziemeļmeitas kods” iznāca 2021. gada vēlā pavasarī. Ņemot vērā ierobežojumus, tās prezentācija un publicitātes kampaņa noritēja klusi, teju privāti. Izstāde likumsakarīgi kļuva par nākamo soli, tā dodot iespēju plašākai sabiedrībai iepazīties ar projektu, kā arī simboliski nonākt atpakaļ vietās, kur tapuši attēli ar grāmatas varonēm.

Grāmata “Ziemeļmeitas kods” tikusi nominēta “Zelta ābeles” balvai (2021), iekļauta Latvijā izdoto grāmatu vidū, kas tika eksponētas Londonas grāmatu gadatirgū (London Book Fair).

Izstāde Talsu Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 19. aprīlim.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā