Starp galvenajām ēdienreizēm ietecams izvēlēties veselīgas uzkodas, taču izrādās, ka daudzas populāras izvēles patiesībā izsalkumu palielinās, skaidro svara zaudēšanas siholoģijas eksperte Jeļena Kalena.
Ir dienas, kad gribas sevi palutināt ar ko gardu un varbūt ne visai veselīgu. Šādas maltīties mēdz saukt arī par "cheat meal", kad ēdat to, ko sirds kāro, nevis to, kas varētu būt veselīgs. Tomēr svarīgi ir arī izvērtēt, kas tiek apēsts, lai šāda sevis palutināšana nekaitētu veselībai.
Aknas ir viens no vissvarīgākajiem orgāniem. Tās veic dažādas funkcijas, lai ķermenis spētu darboties pareizi, sākot no ēdiena, alkohola un zāļu pārstrādes, līdz pat organisma attīrīšanai no "atkritumiem".
Izvēloties veselīgas augu izcelsmes uzkodas, iespējams ķermeni barot ar tam nepieciešamajām barības vielām katru dienu. Dažas idejas uzkodām, kas baros jūsu ķermeni un palīdzēs darbināt prātu!
Lai arī kā mēs gribētu un censtos neēst vakaros, taču pienāk diena, kad vēlme kaut ko ielikt mutē ir nepārvarama. Ar ko našķēties vakaros, lai tas neradītu vēlāk grūtības iemigt vai arī neuzņemtu pārāk daudz kalorijas, tas vienmēr ir grūts jautājums. Tomēr ir pāris neparastas uzkodas, kas palīdzēs remdēt ne tikai ēstgribu, bet veicinās labu miegu!
Bieži vien, kad mums kārojas kāds našķis, mēs nonākam izvēles priekšā. Lai neuzņemtu liekas kalorijas un domātu par savu izskatu, mēs uzturā cenšamies iekļaut dažādus veselīgu našķus. Tomēr vai veselīgās uzkodas ir tik veselīgas, kā mums šķiet?
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda. Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.
Tuvojas Māmiņdiena – ja domā, kā palutināt savu mammu svētkos, izvēlies kādu no deviņām vienkāršām, sātīgām un veselīgām uzkodu maizītēm, ko piedāvā nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni un Fazer Latvija. ]Atrodi savējo! Maizītes spēs pagatavot arī gados pavisam jauni pavāri, turklāt šīs receptes vēlāk noderēs lieliskām ikdienas brokastīm.
"Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā," atklāj Ilze Jurkāne
Nelāgs pavērsiens piedzīvots šī gada ''Spēlmaņu naktī'', jo pirmo reizi balvu pasniegšanas ceremonijas vēsturē aktieriem nācies pašiem izvilkt maciņus.
Ķīnas pilsētā Kvindao aizvadīts 28. Starptautiskais Kvindao alus festivāls, kur uzkodās liktas mūsu pusē neierastas ceptas uzkodas - tostarp, skorpioni, simtkāji, zirnekļi, jūraszirdziņi un sienāži...