Ceļojot ar bērniem, vissvarīgākā ir ne tikai pacietība, bet arī uzkodu stratēģija. Karstumā un ilga brauciena laikā daudz kas kūst, smērējas vai ātri sabojājas - bet ir arī drošas, garšīgas alternatīvas, kas iztur gan termometra svārstības, gan mazo ceļotāju kaprīzes, raksta “parents.com”.
Cepti turku zirņi ar garšvielām
Sālīti un kraukšķīgi kā čipsi, bet daudz veselīgāki. Tos var iepriekš uzcept mājās ar olīveļļu, papriku un ķiplokiem, ielikt burciņā vai papīra maisiņā. Turklāt tie ilgi nebojājas, ja neapēd uzreiz.
Mini lavašmaizītes ar zemesriekstu sviestu un banānu
Rullē plānā lavašā zemesriekstu sviestu un šķēlētu banānu, sagriez mazākos gabaliņos. Banāns neiztecēs, lavašs nesadrups - ideāli ēšanai ar pirkstiem.
Siermaizītes ar cieto sieru un gurķi
Izvēlies cietu sieru (piemēram, čedaru vai holandiešu), kas nekūst tik ātri kā mīkstātki sieri. Pievieno kraukšķīgu gurķa šķēli, ieliec starp tostermaizes gabaliem (lai nav lieks mitrums) - un iepako droši.
Žāvēti augļi un rieksti
Klasiska, bet uzticama kombinācija. Sajauc rozīnes, dateles, aprikozes un mandeļu vai valriekstu maisījumu. Dabīgs cukura avots, kas palīdzēs pret nogurumu un nesabojāsies arī pēc daudzām stundām somā vai automašīnā.
Mini burkāni ar humusu burciņā
Mazie burkāni ir saldi un kraukšķīgi, un neliela plastmasas trauciņā ieliets humuss piešķirs tiem pilnvērtīgu garšu. Vari izmantot arī saldo papriku vai gurķa stienīšus!
Izvēlies nelielus, individuāli iepakojamus daudzumus. Tas palīdzēs izvairīties no liekas bakstīšanās vienā traukā un ļaus kontrolēt apēstās porcijas.